måndag, oktober 29, 2012

Fuktigt väder... :


VÄDRET: /+ 7/Regnstänk med uppehåll/blåsigt/


 Ett av de kortare uppehållen: Dags att dra:Innanför dörren startar jag direkt med att fixa till "gammeldags ugnsäpplen".

RECEPT: (3-4 pers.)
/smörj miniform med rapsolja+ströbröd/ca 4st skivade&skalade äpplen/ströbröd+kanel+2msk strösocker+svag strimma med ljus sirap+2 nävar havregryn/ca 4st skalade&skivade äpplen/ströbröd+1-2msk strösocker+kanel+smal strimma ljus sirap/ några bitar milda-margarin  80% överst/
GRÄDDAS: 175-200 gr ca 45min - 1tim


/pyjamas/bloggar/värme/

Efter bloggen skall jag gå igenom 1 veckas matplanering. Jag skall se om jag kan plocka bort något och om jag samtidigt kanske missat något.

Nyårsplaneringen skall göra lite längre fram...
Förslaget ser ut så här just nu:
NyårsAfton:  Per Morbergs SlottsStek med sås
Nyårsdagen: CitronBitare med pepparrotsstuvning
Pressgurka

Gammeldags ugnsäpplen i något större form med några after eight mintchoklad över. Jag tänkte lägga folie över formen och så får det räcka över helgen.  /självaste nyårsafton... kanske lite ostbågar/chips/jordnötter/ hmmm... något sådant ser det ut.

Frukost  ingår med bröd.


1:a advent skall jag hålla julmiddag + 16 dec. The Goatlords födelsedag som infaller på en Sönd. får väl se om det blir lörd elle fred innan detta eller rentav sönd.

Jyckarna skall i sinom tid få spa/bad med kloklipp. Några dagar innan detta skall jag försöka klippa bort några tovor. Konstigt nog går de alla in snällt, men de på hundtrimmet är inga nybörjare heller.

Denna gången skal jag vara välförberedd. 2st panodil direkt för att ta bort alla värkar med mera som kan uppstå. Maj månad i våras flöt fint... något sådant skall jag sträva efter... inte bli helt utslagen.
Några tankar... Jag har lite tid att blogga medans äpplena är i ugn. Strax är de klara och de får nog svalna ovanför ugnen för ute regnar det rejält.

MÅNDAGENS måltid i vecka 44:

Rižota gjord på skinkgrytbitar/Grönt:äpple+päron+tomat+grön&röd paprika+pressgurka/CitronVatten/

  Jyckarna fick sig en liten klick i maten... Nellie är närmast till hands... kaffe på maten.

Mätta och mycket belåtna jyckar stryker omkring lite lätt. 

En kort vila efter maten är nog bra. Och för min del en liten kaffepaus.

Äntligen... turkost föll valet på till slut:


Äntligen hittade jag en håraccessoar och valet föll på 2st mini hårspännen i turkost.
Dessa kommer att passa till allt jag skall ha... silver och svart/grönspräclig någon dag.

Totala summan med frakt och allt slutade på 153:- :

ETSY:  PyaaraJag skall ta mig också tid för att packa ned det jag skall ha inför nyårshelgen.
Det låter tidigt, men jag skall fixa all mat och sådant självt. Inplanering av mat och laga till denna. Diskningen tänker jag sköta i första hand och kaffet är det The Goatlord som står för.

Någon äldre mera okänd Ingemar Bergman film har man tänkt att beta av där också... dit vi skall för lugn och ro.

Jag har redan fixat 2st ljus att ha med i mini glas  (ett i gräddvitt och det andra i lila med silverdekor) + 2 st stearinljus som byte när de i miniglasen tar slut. Annars finns stearin och sådant där. Men för att piffa till det hela... och någon dag innan eller på väg dit blir det nog någon liten nyårsprydnad för att öka på stämningen.Lite musik mellan varven och just nu:AKVARIET

Rent och fint. Vit fin sand och clearol gjorde susen. Nu lär det dröja lite med uppdateringar kring akvariet.NattBloggen:Jag är klar inför Nyårshelgen som helhet, men jag försöker allt hitta någon passande accessoar för håret... bara om jag hittar förståss... beige, guld,silver, mulberry wine... är ärger som är tänkt...
Jag hittade en, men felet var att de skeppas inte till Sverige. 
????????

............................
NattaKäk:knäckemacka: prickekorv & gräddost + pressgurka
TV: CSI: miami ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥