söndag, december 19, 2010

Frantic Amber - Wrath Of judgement (video version)

4.e Advent (del 2):

4:e Adventsmaten: 
Ugns köttbullar; lök, ströbröd, creme fraiche och blandfärs
Prinskorvar
Janssons Frestelse; Smord form, ca ett lager fylld med skivad potatis Mellanlagret: Ansjovis, lök, ströbröd Översta lagret; täck över mellan lagret med skivad potatis sedan ströbröd och sist smält milda och grädde  överst. ( kryddor: hels inte eftersom ansjovisen smakar starkt, men gillar man skarp smak sååå lite extra spad på:Ett dukat bord i julens tecken:


En halv brödskiva med en enda gravad laxskiva på tallriken och också en liten bit knäckebröd med gräddost på.
En skål med brysselkål ; kokades upp i vatten och stängdes av och fick stå på 0 grader i lite av Janssons grädde med smält milda i eftersom jag tagit 5dl grädde kunde jag avvara lite som extra smaksättning till brysselkålen.
Rödkål
JULMUST

Och till sist kaffe & Tjolöholmste och  en skål med clementiner, skogaholms pepparkaksdeg och valnötter:
FILM:Mycket bra filmer som jag och Gert skall se om inom kort, som vi sett under vårt förhållande:


FOXES tjejmaffian


SKITBRA FILM med Jodie Foster & Cherie Currie (denna gick på TV när vi hade alla kanaler på comhem i början av vårt förhållande då priset var något mera fungerande och då jobbade vi båda ändå deltid just vid denna tidpunkt:
 ~~~~~~~
Fixing the shadow / made of steel (Samma film med dubbel titel):
STONE COLD:
4:e Advent:


Jag väcktes kl 11.50; låg kvar med Nellie och halvt omtöcknad.
Vid kl 12.30 hoppade jag ur sängen och Zorro var redan utflugen ur rummet, men jag fick syn på Titti och gav henne en liten klapp och kvar var plötsligt enbart Nellie och jag lät sovrumsdörren stå lite på glänt för att Nellie skule kunna gå ut ur rummet när det passade henne.

*I lugn och ro kunde jag fixa till en Janssons Frestelse, som just nu är på svag värme i ugnen.
Något som var annorlunda var ansjovisen som visade sig vara hela. Jag läste på burken att detta var ett gammalt recept. Men det var inga problem för mig som rensar min surströmming närapå varje år vid säsongspremiären och något år har även hänt att man på något vis missat eller tom att det blivit flera gånger och på så vis.

Och brysselkålen kokades upp och står på 0grader efter detta men jag lade i lite av grädde/smält milda i brysselkålen. Spadet kan bli en lättare soppa eller något senare på natten.

Köttbullar, prinskorvar och pepparkakor gjordes i går... rödkålen har jag satt fram för att inte glömma denna. Kvar är då att jag lite senare skall joxxxa till en sallad; rivna morötter, tomat, äpple; äppelcidervinäger, olivolja, pytte lite vatten och salt.
Lite gravad lax och några delade brödskivor i bitar (ett schweisiskt bröd som mina föräldrar köper till ett bra pris på ett bageri som ligger mot Kallebäck, ibland händer det att vi får hem lite av detta). Några ost skivor och någon bit knäckebröd till.

Dryck: julmust och vanligt citronvatten

(Det lär nog bli över kanske...) sååå någon dag slipper man laga mat... efter detta.


Efter detta tog jag några borsttag i håret runt om, köpt på Apoteket, men den är bra i alla fall och den har jag haft länge och den ser fortfarande fin ut. Jag kan slarva med detta och då kan mitt hår bli mycket tovvvigt, ett tecken på att jag inte mår bra:)))

Och efter detta blev det premiär av mitt nya nagellack köpt på Ica Maxi av märket ISADORA, ett kompliment till det andra nagellacket av märket DEPEND. För att jag kan byta/ pendla, så att det blir lite omväxlande mellan nagellacken, så nu har jag någon mellangammal någon äldre och 2 nya att pendla mellan.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥