söndag, december 19, 2010

4.e Advent (del 2):

































4:e Adventsmaten: 
Ugns köttbullar; lök, ströbröd, creme fraiche och blandfärs
Prinskorvar
Janssons Frestelse; Smord form, ca ett lager fylld med skivad potatis Mellanlagret: Ansjovis, lök, ströbröd Översta lagret; täck över mellan lagret med skivad potatis sedan ströbröd och sist smält milda och grädde  överst. ( kryddor: hels inte eftersom ansjovisen smakar starkt, men gillar man skarp smak sååå lite extra spad på:























Ett dukat bord i julens tecken:


























En halv brödskiva med en enda gravad laxskiva på tallriken och också en liten bit knäckebröd med gräddost på.
En skål med brysselkål ; kokades upp i vatten och stängdes av och fick stå på 0 grader i lite av Janssons grädde med smält milda i eftersom jag tagit 5dl grädde kunde jag avvara lite som extra smaksättning till brysselkålen.
Rödkål
JULMUST





















Och till sist kaffe & Tjolöholmste och  en skål med clementiner, skogaholms pepparkaksdeg och valnötter:









♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥