söndag, november 09, 2008

Padre

Medans jag diskade, kokade kaffet och dukade fram, så kom det någon på dörren? Det var farsan och han hade vart på Trätorget och köpt en liten gräddtårta, perfekt avslutning på kvällen. Och allt detta har man hunnit med och hela kvällen har man ändå framför sig och mina föräldrar ville hem till katten.

Köttbullar Specialare och pastasås broccoli/spenatfraiche med pasta fetuccine Al limone ~ recept
Köttbullar Specialare: blandfärs ströbröd lök klick creme fraiche klick vatten 1-2 råa äggulor lite salt och lite citronpeppar Blandas ihop till runda bollar, små eller större.

Pastasås broccoli/spenatfraiche: En större ugnsform smöras in och på detta lägges skivad broccoli och sedan frysta spenatbitar och sedan en köttbuljong skärd i smått lägges lite överallt för att sedan övers läggas på cremefraichen för att till sist lägga på Köttbullar Specialare. Gräddas i ugn på 150 grader -175 grader beroende hur snabbt man vill ha klart. 175 -200 grader då är det klart på en 1/2 timma. Annars om man har gäster så kan man ta på mindre grader och sedan öka den sista 1/2 timmen innan gästerna kommer. I mitt fall gick jag ut med hundarna under tiden. Och till detta hade jag färsk pasta "fettuccine - Al Limone", 250 gr är för 2 pers och 500gr=4 pers osv. ...

SALLADEN
Ingridienserna till salladen: 1 tomat 1 bit gurka 1 bit grön paprika 1 bit röd paprika 1 äpple som är skalad 1 bit grönkålsallad lite olivolja lite äppelcidervinäger lite vatten salt och citronpeppar


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥