~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LÖRDAGENS MÅLTID:
Ugnsčevapčiči med skivad potatis och en sallad med legym och en klick A-fil
RECEPT:
SALLADEN: riven morot/rivet äpple/skuren tomat/ riven färskkål
DRESSING: salt/äppelcidervinäger/ olivolja virginoil (jungfruolja)
Först skalas och skivas potatisen och läggs ned i en ugnsform med rapsolja i.
För att sedan ta itu med färsen:
1 kg blandfärs i en bunke över detta; pudra med 3 msk mild parikapulver/krydda (eldorado), 3 klyftor färskpressad vitlök rätt över, salta med salt 1/2 tsk, peppra med mald svartpeppar 1/2 tsk, peppra med mald vitpeppar 1/2 tsk om lite skarpare smak önskas
Händerna tvättas under kranen men får inte vidröra eller torka något utan direkt efter detta blandas färsmassan med ingredienserna såpass snabbt att färsen inte blir trådig, men ändå att paprikan och resten av kryddorna blir något eller någorlunda jämnt fördelade.
Till sist formar man den kryddade färsen till engelska ubåtar. Och läggs ned i mitten av formen.
Graddas i ugnen på 175-200 grader i ca 1 tim eller 150 grader 2 tim för att sänkas till 125 grader för att till sist innan gäster kommer stänga av ugnen helt en 1/2 timma innan.
~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~
MUSIK: