lördag, april 22, 2023

Backar inte för backa😎:

 

Sta'n har förändrats... om det är till det bättre... låter vara osagt, men här och var är bra men här och var inte... Det haltar! Jag tar det med en nypa salt... så blir man inte besviken på slutresultatet! 
Eller är det jag som inte hinner med... i utvecklingen!
Lite fika och dricka ute!
Jag tröttnar på värmen och hamnar uppe på altanen istället för lite druvor.
Dags att åka hem! En kort paus i skuggan!
Åter hemma! Balkonglådan med pärlhyacint och ljung.
FRUKOST gene tunnbröd fiber LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG hemlagad soppa med falukorv och rotselleri uppvärmd från fryslådan
Bakade en sockerkaka som skall intas sedan.
Hamburgare på G inför kvällen!
Lite smink på mig idag!
Väl hemma igen innan bloggdags!

fredag, april 21, 2023

Skön fredag:

 

FRUKOST gene tunnbröd fiber LUNCH pastejmacka &  yoghurt smoothie & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG stekt makrill spenatstuvning potatis/morot


Tatueringar 
Balkonglådan
Härligt ute idag och 17 + igen.

torsdag, april 20, 2023

i VECKA 16 vardagligt å solsken:

17+ ute 

Vitsippor!






TORSDAGENS
FRUKOST gene fibertunnbröd LUNCH pastejmacka och fruktbricka

ONSDAGENS schnitzel TORSDAGENS tjockpannkaka



ONSDAGENS





 

tisdag, april 18, 2023

VECKA 16 Solsken fast det blåste en del:

 

FRUKOST gene tunnbröd fiber LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TISDAGENS MIDDAG fiskanos lax som enkelt ugnsstekt med tomat/spetskål fryst fräsch basilika krydda, salt och vitpeppar, några droppar bongs touch of taste schalottenlök, citronskivor och rapsolja.
Fiskanos lax var helt okej kan bli fler gånger av, men torsken hellre fiskbullar.
Solig dag men blåsigt!

måndag, april 17, 2023

VECKA 16 🌞 måndag igen:

FRUKOST gene tunnbröd fiber LUNCH pastejmacka & fruktbricka
MÅNDAGENS MIDDAG tomatbaserad soppa med persiljeköttbullar (hemlagat och uppvärmt från fryslådan)

Ikväll blir det en smarrig pistagebiskvi och kvällsmacka med kyckling-nuggets och enkel kålsallad med riven morot i.

Tvättdag var det idag... hade flyt... snabbt och bra med AEG.

Matleverans är nu klara! Lite jobbigt att pyssla ihop det bara! Blev en del denna gång... tvättmedel, toalettpapper och sköljmedel... fylla på med kött. Fisk har vi en hel del av. Frukt och grönsaker som skall fyllas på igen. Då är veckan igång.

Vill nog se en krimserie via Telenorstream ikväll.
Håller på med morden i sandhamn och agatha christie's Varför bad de inte Evans? Nya serier som det droppar in ett nytt avsnitt under veckan.

LUNCHTID!

Härlig vila i solsken! ca 2 timmar ute!
Dags att börja blogga!

söndag, april 16, 2023

SOLSKEN ÖVER STAN:

 

På balkongen efter middagen. SOLSKEN!
BALKONGLÅDAN ljungen ser fin ut. PÄRLHYACINT blommar och myntan är på väg upp här och var...

Söndags badat och härligt slappt ute i värme sedan väl hemma solsken.
Börjat se över matleveranser och dess kampanjer. Imorgon gäller det.







FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
SÖNDAGENS MIDDAG kokt torsk med sås kokt potatis och kålsallad

Fiskano som finns på hemköp/willys som lax- eller torskportion. Kokade torsken i vatten med endast salt, vitpeppar och lagerblad i detta lite purjolök, rotselleri och morot. Gjorde sås på denna med mjölk.
 Fiskspadet ca 1,5 dl med 1,5 dl standardmjölk ca 2-3 msk dinkel fullkornsmjöl. vispas och kokas upp. hälldes sedan över fisken igen.




lördag, april 15, 2023

inte mig själv bakom solbrillor:

FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG kålpudding med potatis/morot och gurk- och rädissallad


ÅTER IGEN...

Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5-3 dl Dinkel fullkornsmjöl
saften av 1 färskpressad apelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!


En skön vandring ute med två vatten pauser. Vitsippor här och var!

Första sittet...  slå sig ned. 



Det var både moln och solsken ute... En stund såg himlen ut så här.

Om jag är mig själv bakom solbrillor är en annan femma...

 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥