lördag, december 19, 2020

En glimma sol Jule-Lördag:

FRUKOST gene "fibervarianten" MATLAGNING påbörjade med att laga Polski Ninas kamben  / 
 tog fram de sista risgrynen och lagade även till risgrynsgröt - för nu är det dags för juledessert Ris à la Malta 
LUNCH laxsmörgås & fruktbricka
Solen visade sig idag... Klart som korvspad blev det en härlig promenad också...
MIDDAG LÖRDAGENS soppa grillade kamben brödbit
När jag väl kom in var det bara att plocka fram gårdagens kokta grönsaker som jag blandade ihop med köttsoppan... (köpte 2 burkar köttsoppa för 26:- på WILLYS) Till middagen tog jag fram någon köttbit . revben som vi skall äta imorgon och en brödskarv till)
Ris à la Malta till kaffet. Blir en efterrätt imorgon också... en dansk!
Då har jag lyckats med ett konststycke att göra slut på ett paket med risgryn...

fredag, december 18, 2020

Julkort utan avsändare 💓💓💓:

Ännu en jule-helg är här med 4:e advent, så jag tänkte skriva lite. Jag har varit för tråkig, jag vet! 

Jag har inte känt för att skriva så mycket eftersom tid utanför har upptagit mig. Vissa dagar finns väl i och för sig inte mycket att skriva om, men i mitt fall har varit mera om att jag inte haft ork.

Idag blev det en något bättre tur ut utan regn... Jyckarna blir inte bara blöta utan även också tunga, vilket jag också blev igår... när kläderna blir fuktiga blir de en tung tyngd att bära på.







Jag har känt mig väldigt stel sedan efter första adventsmiddagen, för jag julstädade allt på en eller två dagar utan paus plus att jag lagade jule-mat plus att jag tog långa promenader på ca 3 timmar. Jag ångrar verkligen inte dessa långa promenader för nu är ena vägen helt avstängd och jag gillar inte omvägarna. Jag har nu tröttnat på dessa! Jag har ingen aning när denna gångväg öppnas igen... men nästa gång jag känner för en långtur för jag väl bara gå den vägen och chansa helt enkelt.

Jag passar på att skriva medans maten är på spisen. Det blir gårdagens "pasta bolognese" med köttbullar till. Jag kokar lite grönsaker och passar på att göra slut på sista röda spetskålen och i detta en potatis, 1 tsk ris, broccoli, spenat, brysselkål och en buljongtärning. I väntan på detta bloggar jag.

Det kommer lite senare på dörren matleverans, men jag har inte inplanerat att göra en Janssons frestelse eftersom vi ätit denna några gånger redan. Däremot har jag plockat fram på tining ett paket revbensspjäll som jag skall tillaga imorgon.

I väntan på middagen... Vi vill helst äta när ljusen på adventsstakarna gått på.

FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH toast med tomatröra & fruktbricka
MIDDAG gårdagens med köttbullar och kokta grönsaker





Pepparkakor och kaffe efter maten... Julkort kom på dörren!
Även om de flesta inte skickar längre så hamnar några här hos oss.
Tänka sig ett kort var utan avsändare.



Regnet kom mot kvällning...


torsdag, december 17, 2020

VECKA 51 dyster jule-torsdag:

 

FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH minipizza MIDDAG pasta bolognese (bönpasta fusilli)
REGN regn åter regn...
KVÄLLSMÅL havreringar med mjölk blåbärssoppa-pulver
ser ut som hundfoder

onsdag, december 16, 2020

VECKA 51 jule-onsdag inte mycket tXt:

 


Startade onsda'n med ett bad i vanlig ordning...


En skön tupplur ute denna dag...


Kebabsallad från spåntorget... JÄTTEGOD!

tisdag, december 15, 2020

VECKA 51 god mat & mysfaktor*:

MIDDAG dillkött med rotfrukter och kokt potatis
Amaryllis!
Efter midda'n...
FRUKOST LUNCH matlagning
Det blev längre väg att gå ut i regnet än vad jag först hade tänkt... tog en omväg...
Stel i leder, som mjuknat upp sig nu när jag bloggar...  annars bara skönt.

måndag, december 14, 2020

VECKA 51 nya juledagar:

 

Gråtrist fortsätter, men det kändes något mera upplyftande än igår även om jag lät bli att laga till en middag... det är måndag men det känns inte som en ny start på vecka utan mera fortsättning på juledagar...

FRUKOST LUNCH 

MIDDAG där kom den "snabbmaten" burgare från OVE's
 



söndag, december 13, 2020

3:e advent /LUCIA

3:e ADVENT   /   LUCIA

LUNCH risgrynsgröt 
BULLAT UPP med Lussekatter & pepparkakor inför kvällen
Vackra amaryllis! Nu är det den rödes tur att spricka ut.
Startade dagen med ett adventsbad... förövrigt gråtrist.
MIDDAG köttbullar & rotmos

lördag, december 12, 2020

JULE-lördag:

FRUKOST gene "fibervarianten"  LUNCH fruktbricka med grekisk yoghurt & läckökorvmacka
ca 1,5 timma innan jag skall ge mig ut med jyckarna påbörjar jag matlagningen i lugn och ro med mini pauser emellanåt. Maten blev lyckat!  Den godaste "kyckling curry" jag nånsin gjort. MUMS!!!
DET BLEV EN MYSIG LÖRDAG och nu skall vi njuta av resten oxå...
Det blev en jätte-härlig tur ut! Jag hade gott om tid då speciellt maten var gott som färdig och stod på spisen och drog in smaker... Det enda som fanns kvar att göra var en redning och ha i grädden.

Jag har just nu inte jättestora marginaler att gå eftersom man bygger om vägar, men jag valde ett ställe som jag brukar vara mera på om somrarna. Här kunde Asterix springa fritt.

MIDDAG kyckling curry och ris
Fina vita amaryllis... Äntligen börjar det hända något med den röda amaryllisen!
I väntan på mat!

 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥