fredag, maj 21, 2021

Härlig liten tur ut:

 

En liten tupplur på balkongen...



Bygg pågår - begränsad framkomlighet... lättaste blev tjärnet för miljöombyte... mest för att Asterix vill revirmarkera och dofta på små buskar och blommor... även lite grönskande gräs... på Tittis favoriter.
Regn och fukt låg i luften men det blev inget!


FRUKOST gene  "originalet" LUNCH macka & fruktbricka
MIDDAG FREDAGENS fiskpinnar rösti med en sallad med stekt bacon och bön mix "go green"

BEGONIA MYNTA LAVENDEL

ROSMARIN gröna bladen har börjat öka på denna... fortfarande en något torr och fnasig växt.

torsdag, maj 20, 2021

VECKA 20 rejäl sallad istället för ärtsoppan:

MYNTA OCH LAVENDELN skymtar... BEGONIA


ROSMARIN tog mig en tupplur men det var kyligt, såg ut att kunna bli oväder, men det kom inget, istället blev det solsken.

FRUKOST "original" LUNCH macka & fruktbricka
UNDER FÖRNIDDAGEN lagade jag pannbiffar - innan jag gick ut lade jag över pannbiffarna på nytt bakplåtspapper med stekt lök/champinjoner över och lät det hela dra in...
MIDDAG TORSDAGENS salladstallrik 

Dags att sälla sig inne hos Asterix!

Det blev en härlig tur ut i dag med både vila och rörelse... ca 2 timmar fast jag längtar efter att kunna gå längre... bygg pågår fortfarande.


 

måndag, maj 17, 2021

ny VECKA 20 måndag igen:

 






Asterix var bestämd... inte våran skogsdunge igen! Asterix valde tjärnet och jag följde foget efter,,, okej även om det var bygge fast åt tjärnet hållet till var det öppet och bra att gå...

Fin färg på Begonian - blodapelsin...

Dags för kort tupplur på maten ute på balkongen...



Rosmarin som är något uttorkad... men några gröna blad har kommit fram, vilket jag hoppas skall ske med resten av växten...

Här syns lavendel...

Myntan skymtas...

Jag hade tänkt skriva något om maten men känner mig nu för trött för detta...
Hann med tvätten och maten i alla fall - även akvarierengöringen!

FRUKOST gene "original" LUNCH macka & fruktbricka
CITRONVATTEN bytte ut mot nytt fräscht
MIDDAG MÅNDAGENS köttfärssås och fusilli

söndag, maj 16, 2021

Hann njuta ute innan ovädret:

FRUKOST gene "originalet" LUNCH pizza-slice & fruktbricka
MIDDAG SÖNDAGENS sommartallrik "matjessill"

En skön promenad innan det mindre ovädret drog fram...


Startade dagen med bad... redde senare ur håret... mindre tovigt... helt okej...

Almondy "moussetårta - Lovely Lemon Curd" till TVburken "landet runt"

 

lördag, maj 15, 2021

Nytt blomster-arrangemang i BLOMLÅDAN:

 

Regnig dag och kändes mer som en söndag...  perfekt för arrangemang med blomlådan!


Promenaden blev så där lagomt vått!


FRUKOST gene "original" LUNCH macka & fruktbricka
MIDDAG LÖRDAGENS fylld röd paprika



BLOMLÅDAN
BEGONIA MYNTA LAVENDEL ROSMARIN



... så blev denna växt äntligen omplanterad i större kruka. Jag trodde inte att denna växt skulle ta sig... då den blev för stor i den gamla krukan... men här är den nu!

torsdag, maj 13, 2021

VECKA 19 kristi flygare:

FRUKOST "fibervarianten" LUNCH macka & fruktbricka
MIDDAG TORSDAGENS polski nina's revben med kokta och rås grönsaker

BILD 1 här bryns och bräseras revbenen i stekt lök.
BILD 2 Därefter hällde jag i en "köttbuljong kokt i vatten" och fyllde på med vatten... KOKAS UPP...
puttrade i ca 1 timma
BILD 3 häll ut vatnet och fyll på med marinaden (olivolja och China mushroom soy) Se till att blanda alla revben i marinaden.
BILD 4 placera sedan revbenen i en ugnsform
BILD 5 lägg på  aluminiumfolie över och in i kylen...
BILD 6 ugnsformen med folie om ca 30 min på 175 gr FÄRDIGA REVBEN
Minst 20 minuter - 1dygn  skall revbenen ligga i marinaden. Denna gång var det 3 timmar... under tiden var jag på en promenad...

Förra veckan köpte jag revbenen på extrapris och lade in dessa i frysen för att ha till middag torsd-fred. Det var först i förrgår som jag blev varse med att det är Kristi himmelsfärdsdag och röd dag, så tillfälligheternas spel var framme så vi fick fin god middag.








Värme är här!


 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥