torsdag, maj 13, 2021

VECKA 19 kristi flygare:

FRUKOST "fibervarianten" LUNCH macka & fruktbricka
MIDDAG TORSDAGENS polski nina's revben med kokta och rås grönsaker

BILD 1 här bryns och bräseras revbenen i stekt lök.
BILD 2 Därefter hällde jag i en "köttbuljong kokt i vatten" och fyllde på med vatten... KOKAS UPP...
puttrade i ca 1 timma
BILD 3 häll ut vatnet och fyll på med marinaden (olivolja och China mushroom soy) Se till att blanda alla revben i marinaden.
BILD 4 placera sedan revbenen i en ugnsform
BILD 5 lägg på  aluminiumfolie över och in i kylen...
BILD 6 ugnsformen med folie om ca 30 min på 175 gr FÄRDIGA REVBEN
Minst 20 minuter - 1dygn  skall revbenen ligga i marinaden. Denna gång var det 3 timmar... under tiden var jag på en promenad...

Förra veckan köpte jag revbenen på extrapris och lade in dessa i frysen för att ha till middag torsd-fred. Det var först i förrgår som jag blev varse med att det är Kristi himmelsfärdsdag och röd dag, så tillfälligheternas spel var framme så vi fick fin god middag.








Värme är här!


 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥