Vi började förmiddagen med att lyssna på SLIPKNOT för att sedan gå ut på en sväng med hundarna innan maten idag...
Kaffet och te förbereds och russin plockas fram och bild på FjäråsSenap och risgrynsgröten:
Rivet äpple, gurka, morot... skuren isbergssallad och tomat... salt, vatten, olivolja, äpplecidervinäger och seddan rörs salladen om:
Man smälter smöret i kastrullen därefter mjölet i och rörs om för att sedan hälla på vatten och 2 st hönsbuljongtärningar och rör om och bevaka noga... lägg sedan i Creme Fraiche och pepparrotsosten på 125gr och till sist riven pepparrot och rör om... KLART!
Grövt lingonbröd med smör på och senapen på den sida där skinkan skall på:
Köttbullar på den ena halvan och på den andra julskinkan på senapen och salladen bredvid:
Det är andra advents middag här då blir det högtidligt när det är en röd månad som JUL. Därför har idag nu jyckarna fått intaga sina positioner för lugn och ro i huset:)
Både när gäster anländer och under maten... senare vid kaffet och risgrynsgröten då får de vara med...