fredag, oktober 19, 2012
Rysligt väder och en kort paus vid höloftet:
torsdag, oktober 18, 2012
Städning och även tankar kring städning på jyckarna:
TORSDAGENS MÅLTID: /blodpudding+lingonsylt/standard mjölk/
Jag vaknade sent och började närapå sent med dammsugningen också.
/FarstuSvalen/3st trappsteg ned/3st trappsteg upp/
The Goatlord tog hobbyrummet.
Eftersom sensommarfällningen är över på jyckarna, sååå gick dammsugningen undan.
Våra jyckar fäller 2 ggr om året // en mindre på försommaren + en stor kring sensommaren/tidig höst//
Våra hundar får badningen 2ggr/år / innan sommaren kanske bäst när fällningen är över + sent på Oktober eller runt NovemberMånad inför vinterhalvåret då det är ruskigt väder... och strax innan sommaren för att bli av med vinterrusket i pälsen efter fällningen.
Har de tjock päls är fårklippning bäst försiktigt under magen. Normal klippning runt röva och lite utav "kjolen".
Kloklippning är indviduell, våran hanne växer klorna rejält snabbt på och Titti- den Rumänska Karpat Tiken har extra sporrar vilket gör att det lika bra är att ta alla 3 i samband med detta, då det blir snurrigt och lätt att missa.
En enda tvätt är på gång.
Nu är det brådis... är på väg att bli försenad... återkommer
NattBloggen/Film/Musik:
Relativt nyduschad... Imorgon/idag - Torsdagen städning och även akvariet.
Räkningarna fixade och "lönen" på städdagen.
Jyckarna blir i en liten röra... ingen är så jätteförtjust i dammsugning, men de har lärt sig ordningen av rummen...
Det enda som jag tänker på nu är nämligen att alla 3 jyckar skall ha sin badning inför vintersäsongen, men bäst blir nog Novembermånad.
Hannen skall tas på salong och rakas av päls på vissa ställen... tikarna tar jag nog själv... får seee för det var ändå inte så kostsamt med 3...
Kanske kloklippning görs i samband med detta också.
Hannen skall tas på salong och rakas av päls på vissa ställen... tikarna tar jag nog själv... får seee för det var ändå inte så kostsamt med 3...
Kanske kloklippning görs i samband med detta också.
NattaMUSIK:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:
*... lite mera komedi över denna... men väldigt bra...*
HASSEL svarta banken (1992) DEL 8
onsdag, oktober 17, 2012
På höloftet:
ONSDAGENS MÅLTID: /sallad/stekt strömming/
Jag steg ur bädden... jah, var ju bara tvungen till slut. Bara snabbt på med käderna. Håret lite klabbigt och rufsigt, må så vara.
Iväg på bjudmidda'n och hämtade snabbt ut ett paket med pumpståltermos 2,5 l + kaffebryggare philips, en uppdatering av våran gamla.
TeLådan/TeKokar'n:
KAFFEPLATSEN:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:
* ... mmm... bra serie...*
HASSEL offren DEL 6
HASSEL slavhandlarna (1989) HårdKoktDeckarFilmserie DEL 3
TERRORNS FINGER (1989) HårdKoktdeckarFilmserie DEL 5
HASSEL beskyddarna (1986) HårdKoktDeckarFilmserie DEL 2
*... mycket bra... väldigt... *
MÖRKT VATTEN (2012) THRILLER ca 1tim 17 min
Jag steg ur bädden... jah, var ju bara tvungen till slut. Bara snabbt på med käderna. Håret lite klabbigt och rufsigt, må så vara.
Iväg på bjudmidda'n och hämtade snabbt ut ett paket med pumpståltermos 2,5 l + kaffebryggare philips, en uppdatering av våran gamla.
TeLådan/TeKokar'n:
KAFFEPLATSEN:
En timmas promenad med ficklampa hanns med... och nu har man en rejäl kaffetermosatt ta med sig ut och någon gång ta en fika i höet och höstmörket och ficklampor...
Strax in i duschen;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:
* ... mmm... bra serie...*
HASSEL offren DEL 6
HASSEL slavhandlarna (1989) HårdKoktDeckarFilmserie DEL 3
TERRORNS FINGER (1989) HårdKoktdeckarFilmserie DEL 5
HASSEL beskyddarna (1986) HårdKoktDeckarFilmserie DEL 2
*... mycket bra... väldigt... *
MÖRKT VATTEN (2012) THRILLER ca 1tim 17 min
Trist Tisdag, men natten inomhus är mysig... Det är nu det börjar för oss:
TISDAGENS MÅLTID: /kycklingklubba/gröntmos/äppel+päronbit/PressGurka/
Vädret var vindstilla med lite duggregn och runt +10 grader.
En härlig uppfriskande promenad blev det.
Hemma igen... byter om till pyjamasen... i bara tunkan:
"Gammeldags ugnsäpplen" -- hade allt hemma för att göra en...
Minimängd: 2 pers + en bit var till jyckar/kan räcka även till 4 pers om man inte har 3 jyckar/
Gräddas på 175-200 grader ca 45 min
Bottenlagret: Smörja minformen med rapsolja/ströbröd(denna gång av märket WASA)
1:a lagret: 4st skalade+skivade i större bitar
2:a lagret: ströbröd några matskedar /kanel några matskedar/strösocker (1-3msk)/1-2 nävar fiberhavregryn/liten svag strimla direkt ur flaskan över med ljus-sirap (troligtvis ca 1 msk ungefär/
3:e lagret: 4st äpplen skalade och skivade i lite större bitar
Överst: ströbröd (ngra msk/) /kanel/ (lite strösocker +ljusa sirap(skivat i bitar milda överst/
(strösocker/ljus sirap kan uteslutas helt eller väldigt liten dosering)
Inför nyårhelgen blir det bara några stycken after eight mintsmak över.
PRESSGURKA hållbarhet runt 1vecka, men 10 dgr max
7 st skalade skivade med osthyvel
äpelcidervinäger runt 1/2 DL och vatten på detta ca1 dl - 2 dl
lite salt och för bättre smak persilja 1tsk-1msk)
I en större bunke/skål och pressas med några mindre tallrikar/skålar/dessertskålar/ i mitt fall 5 mindre skålar... och på detta som lock plastfolie/
Dagen efter kan man givet lägga över PressGurkan i glasburkar. Jag har 2st mindre tomma/diskade/rena glasburkar med lock sparade- inför nyårshelgen.
Tror hållbarheten kanske kan bli något längre i glasburk med lock. Det märker man.
Sista kaffekoppen inför natten till blogginlägget.
Vädret var vindstilla med lite duggregn och runt +10 grader.
En härlig uppfriskande promenad blev det.
Hemma igen... byter om till pyjamasen... i bara tunkan:
"Gammeldags ugnsäpplen" -- hade allt hemma för att göra en...
Minimängd: 2 pers + en bit var till jyckar/kan räcka även till 4 pers om man inte har 3 jyckar/
Gräddas på 175-200 grader ca 45 min
Bottenlagret: Smörja minformen med rapsolja/ströbröd(denna gång av märket WASA)
1:a lagret: 4st skalade+skivade i större bitar
2:a lagret: ströbröd några matskedar /kanel några matskedar/strösocker (1-3msk)/1-2 nävar fiberhavregryn/liten svag strimla direkt ur flaskan över med ljus-sirap (troligtvis ca 1 msk ungefär/
3:e lagret: 4st äpplen skalade och skivade i lite större bitar
Överst: ströbröd (ngra msk/) /kanel/ (lite strösocker +ljusa sirap(skivat i bitar milda överst/
(strösocker/ljus sirap kan uteslutas helt eller väldigt liten dosering)
Inför nyårhelgen blir det bara några stycken after eight mintsmak över.
PRESSGURKA hållbarhet runt 1vecka, men 10 dgr max
7 st skalade skivade med osthyvel
äpelcidervinäger runt 1/2 DL och vatten på detta ca1 dl - 2 dl
lite salt och för bättre smak persilja 1tsk-1msk)
I en större bunke/skål och pressas med några mindre tallrikar/skålar/dessertskålar/ i mitt fall 5 mindre skålar... och på detta som lock plastfolie/
Dagen efter kan man givet lägga över PressGurkan i glasburkar. Jag har 2st mindre tomma/diskade/rena glasburkar med lock sparade- inför nyårshelgen.
Tror hållbarheten kanske kan bli något längre i glasburk med lock. Det märker man.
Sista kaffekoppen inför natten till blogginlägget.
EFTER BLOGGEN: kort vila i reclinerfåtölj/film/gammeldags ugnsäpplen/Te/
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)