NattaKäket blev rester från påskmiddagen och med standardmjölk till för att göra slut på denna.
Slutligen tar Gert kort på mig där jag förbereder för en bloggning och sträcker ut mig lite i min fåtölj.
Glad Påsk och God Natt,
//Harriet
... ett uppdukat bord redo för påsk:
SkärTorsdagensMåltid: TjockPannkaksPaj
SMETEN:
4 ägg
4dl mjöl
1 tsk salt
8 dl mjölk
1-2 msk smält smör eller flytande i smeten blandas i en bunke för att till sist hällas i en smord långpanna.
FYLLNINGEN:
Rapsolja, klick milda, 1st köttbuljongtärning, 1st lök, 1 bit av purjolöken, 1 skaladriven morot, blandfärs, lite kina soya, 1 eller halva burken creme fraiche,
Krydda: lite mild paprikapulver, pytte med salt och pytte med malen svart peppar... blandas i hop i en kastrull eller stekpanna och till sist med en slev läggs runt om i långpannan med smeten.
Gräddas på svagare värme i 150 grader ca 1-2 tim beroendes på ugn eller mängden fyllning och osv...
Den skall hellre vara något mörkare brun än bränd.
Nu står den och svalnar... för "dagen innan" brukar vara godast, men jag satte igång lite tidigare istället och bloggar under tiden...
NattaKäk och History Chanel:
BlandfärsRöra; rapsolja, klick milda, lök, purjolök, tomat, köttbuljongtärning, blandfärs, riven morot, lite ris i näven kastas i, och lite makaroner för att bli av med denna...
Kryddor: mild paprikapulver, lite vitpeppar, lite salt...
Allt blandas och rörs om en bra stund tills röran är välstekt/kokt... läggs på dubbelmackan med becel gold (smör.
Ett glas påskmust till detta...
Och nu är det TV, vila, Te och God Natt som gäller här,
//Harriet