söndag, november 06, 2011

Gustav AdolfsDagen del 2:


VÄDRET:under dagen sol och just nu; +8 och vindstilla
GUSTAV ADOLFSDAGENS MÅLTID: resterna på kamben + creme fraiche sås och lite kokt potatis

















Macka fick vi med oss hem...

















... men Gustav Adolfsbakelsen slank ned med kaffet till...

























Väl hemma igen:





... och dennna film verkar det bli om en stund...


Gustav AdolfsDagen:



Maten värms upp i ugnen på 50 grader,
På återseende här i bloggen och nu skall här käkas,
//HV














~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:




























NattBloggen med film:



 Nyduschad... fyllt på med nagellack... strax dags att sova här... lite upprymd av en skön film...




























~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM: *en härlig miljö*

De tre musketörerna (2011)





lördag, november 05, 2011

Mina Converse:

VÄDRET: stillsamt och skönt... just nu; +9

LÖRDAGENS MÅLTID inkl efterrätt: kamben, creme fraichesås och kokt potatis; Kaffe och äppelbitskaka







































Mina CONVERSE...  Jag ville inte ha rosa, men ändå rätt sååå tjejjjiga. Därför föll valet på dessa, som har cerise i olika nyanser såsom skarpt mot lite svagare. Och det svarta matrialet är det lite fleece/sammet över...
Kanske inte ett så praktiskt val, men jag har redan allvädersdojjjor för bekvämlighetens skull och för att jag har hund.

Dessa är tänkt som ett litet alternativ ibland och jag har inte använnt dessa ännu heller, men jag har ställt dom i blickfånget:)  Det blir bild när jag tar på mig dessa som premiär, men för min del funkar dessa inte i kylan;)

... men snygga är de...



... och nu skall jag ta mig en liten vila efter bloggen. Det var skööönt ute, nästan inte en skäl där vi var.
(Imorgon blir det rester från  Dagens Måltid...)

På återseende här i bloggen,
//HV
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:































Alla helgons dag:


"Creme Fraiche" sås:

Marinaden  ca 5 msk i "soppan/spadet från kambenen" och...


















... Ca 4 rågade msk mjöl som blandas i hop med creme fraiche ca 2, 5 dl...

















... för att fortsättas vispas, så att inte mjölet fastnar på botten och kokas upp under omrörning:


















... plattorna stängs av och vattnet hälls av på den färdiga kokta potatisen och ställs vid sidan om och tar upp värmen från "plattorna"...


















Kambenen läggs försiktigt över till en annan form och värms i ugnen på ca 50 grader, eftersom jag började vid kl 15.30... tills gäster kommer.





Här är vi:






--------------------------------
Att ha barn eller inte:


Jag vill inte!!! ... och behöver därför inte ens ta min tid för att analysera sönder detta och då  min make oxå är av samma åsikt... sååå är svaret väl givet då.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥