fredag, december 02, 2016

Revben på tapeten... :






FRUKOST/MELLANMÅL : fortfarande "Gene fiber tunnbrödet" som gäller...











Eftersom jag inte behövde laga till middagen idag... sååå fick jag tid över åt tjocka revben / kamben... Nu är de i kylen... imorgon skall de in i ugnen... och en sås tänker jag göra... "lökringar" stans bästa" och lite kokt potatis... något grönt...






FREDAGENS: / panerad strömming & mos "stans bästa" med lite grönt... /










Nyduschad... redo för hobbyrummet...







Jag checkar till revbenen med marinaden inne i kylskåpet... smakar av lite marinad... smaken blev bra!








torsdag, december 01, 2016

RECEPT: Naturell Citron/Canadian whiskey sockerkaka ("Claude Monet anda") :

TORSDAGENS: / panerad strömming  /

1st naturell citron/canadian whiskey kaka  & 2st citron/canadian whiskey kaka med svartvinbärsgelé










"Adventsstjärnan skall intagas några dagar i helgen"... De andra har jag fryst in.






Ej bakpulver i.

Grundrecept ur Claude Monet
RECEPT: Naturell Citron/Canadian whiskey "black velvet" + med  Svartvinbärsgelé smak.
3st sockerkaksformar

2,5 dl dinkel mjöl + 2,5 dl fullkorns dinkel mjöl
25-50 gr smält milda
1 dl -3 dl strösocker
4 dl standard mjölk
En skalad pressad citron med handen rätt i... resten slängs.
4st äggvitor lätt vispad för sig
4st äggulor lätt vispad för sig
3 msk Canadian Whiskey "Black Velvet"
1 skalad pressad citron
ca 3-6 tsk svart vinbärsgelé /


Allt blandas utom äggulor och äggvitor. Äggulor & äggvitor vispas för sig (varsina skålar).
När allt är blandat. Tag sedan de upp vispade äggvitorna i & sist i med äggulorna.

Smörj form med milda/smör eller olivolja och över detta ströbröd.
Häll smet i 3 formar. För annan smak spara smet och lägg över svartvinbärsgelé-klickarna.


Gräddas på 175-200 gr i ugn ca 45 - 1tim... håll koll. eftersom det är 3 formar
kan det ta lite extra tid.











tisdag, november 29, 2016


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥