Allt är dukat och klart och jag är redo och klädd med nylackade naglar, men osminkad.
En väldigt vacker nyårsafton och vädret likaså med grader runt +1:
NyårsBukett:
DillKött och kokt potatis med en sallad till och lite lätt vin:)
RECEPT:
//Jag gjorde Dillköttet i en stor gryta för att slippa laga mat imorgon.
Förövrigt gick jag lite på Per Morbergs recept och gjorde min egna variant också på detta.
I en gryta steks/fräs/kokas lök, purjolök i rapsolja+milda och sedan i detta grytbitar.
Detta rörs lite lätt om... sedan hade jag i riven vitkål, skuren morot och en köttbuljong... till sist vatten och lät detta kokas upp och sedan fick detta vara på svag värme i minst någon timma.
Till sist häller jag grädde i en mindre skål och även lite av spadet från grytan och i detta blandade jag i dinkelmjölen så att detta fick en fin konsistens och sedan häller man detta över i grytan och även dillen.
ca 10 lagerblad, ca 15 vitpeppar korn, äppelcidervinäger. lite socker och lite salt. Allt rörs om och står en stund på svag värme.//
Desserten; Ris à la Malta med lite jordgubbssylt och kaffe:
På väggen till vänster hade vi satt upp vår nya kalender åren runt i metall. Och ovanför en metallklocka som vi bytte mot en i sovrummet och köksklockan i trä åkte istället in i sovrummet:
En härlig promenad ute vid Härlanda Tjärn blev det efteråt med hundarna:
Och under kvällenslopp lite lätt vin chips/ostbågar:
Fyrverkerierna har redan börjat komma igång och ökar desto mera fram mot tolvslaget:
Nu har det fina vackra vädret svängt om till blåsigt regn... hrm*... fryser detta på kan det utveckla sig till en räjäl ishalka på det nya året 2011...
~~~
NYÅRSMUSIK:
Ricky van der Linden & TRACE (1976)