Maten idag stannade på en "Stinas kyckling Original" och ris med kokta grönsaker till.
"Stinas kyckling original" (4pers)
En ugnsform; rapsolja, några spenatbitar, några grönkålsbitar, creme fraiche, på detta stinaskyckling och en smulad hönsbuljong på detta. Gräddas i ugn på ca 200/175 grader för att efteråt sänkas till 150/125 grader och stå så tills den skall förtäras.
Ris; vattnet kokas upp i en kastrull, sedan i med ca 3-4 dl riskorn, plattan stängs av helt. Under tiden som maten är i ugnen står riset på spisen och sväller sig mjukt och vattnet dunstar sakta bort och skulle det vara kvar lite gör inget.
KOKTA GRÖNSAKER;
Skalad skivad lök, brysselkål, skalad och morötter i bitar läggs i en kastrull med vatten i och kokas sedan upp och stängs sedan av för att bara stå till maten är färdig.
Är ledig denna vecka... skööönt.
Och... åkte ut... så det känns pissigt fortfarande... efter att ha kommit hem tog jag mig en dusch istället för en film och slappat i min fåtölj bredvid PC:n det har jag gjort, inte förrän nu tar jag mig en bloggning.
Gert har tagit sig en välbehövlig vila och har sovit nu i ca någon timma.
Hämtade ut varorna igår och KISS MunkJackan "destroyer" åt Gert.
Men den tar han längre fram.
(Ja, mitt test var för bloggen och jag kommer skriva när jag riktigt börjar ta på mig detta då... för jag kommer inte att plåta senare på detta så mycket.
Tjing,
//Harriet