onsdag, februari 09, 2011

Lahko Noč & GOD NATT:


NattaKäket:
ris, lök, riven morot, hönsbuljong,tomat rapsolja, mild paprika krydda/pulver (eldorado)
Varm macka skärd i bitar... i tallrik ätes med sked eftersom käket blev vid PC.


























Jag plockar ut disken, men jag diskar inte upp;) ... och är nu tillbaks för att blogga.







































~~~~

FILM:


Vi skall fortsätta att se på Hemsöborna och i går natt såg vi ca 1 timma och det blir väl ca 30 min eller så långt vi orkar.











... och detta var nattbloggen som börjat i Valentine's anda,
//Harriet





En Dag i Vilans Tecken prt 4:




Gerts 16 egna valda låtar lagda på en "SKIVA" ,som han bantat ned från början ca 4-6 skivor.


Gerts låtval:
(en mycket bra samling klassiskt som täcker det mesta; Barrock, Wienerklassisism, opera, modernt - men renässansmusiken saknas här)

1. BERLIOZ symphonie fantastique
2. BOCCHERINI menuett
3. CHOPIN minute Waltz
4. CHOPIN nocturne no 2
5. DEBUSSY arabesque
6. DEBUSSY claire de lune
7. ELGAR pomp and circumstance march
8. GERSHWIN summertime
9. HÄNDL the messiah halleluja chorus
10. HÄNDL water music
11. LISZT liebes traum
12. PUCCINI madame butterfly
13. RAVEL bolero
14. RAVEL pavane
15. SCHUBERT ave Maria
16. SCHUMANN traumerei













tisdag, februari 08, 2011

En Dag i Vilans Tecken prt 3:

BOCCHERINI "menuett" min absoluta favorit generellt inom det klassiska...
Chopin "Minutvalsen" spelas just nu... hmmmm... och nu... Nocturne.






















~~~

MUSIK:

SYMPHONIE FANTASTIQUE

En Dag i Vilans Tecken prt 2:



























~~~~
MUSIK:





En Dag i Vilans Tecken:


Maten idag stannade på en "Stinas kyckling Original" och ris med kokta grönsaker till.

"Stinas kyckling original" (4pers)
En ugnsform; rapsolja, några spenatbitar, några grönkålsbitar, creme fraiche, på detta stinaskyckling och  en smulad hönsbuljong på detta. Gräddas i ugn på ca 200/175 grader för att efteråt sänkas till  150/125 grader och stå så tills den skall förtäras.

Ris; vattnet kokas upp i en kastrull, sedan i med ca 3-4 dl riskorn, plattan stängs av helt. Under tiden som maten är i ugnen står riset på spisen och sväller sig mjukt och vattnet dunstar sakta bort och skulle det vara kvar lite gör inget.

KOKTA GRÖNSAKER;
Skalad skivad lök, brysselkål, skalad och morötter i bitar läggs i en kastrull med vatten i och kokas sedan upp och stängs sedan av för att bara stå till maten är färdig.
















~~~~

MUSIK:






Min första utgivning:








NattBloggen:






 



... nu är jag sömning... gäsp...
LAHKO NOč & GOD NATT 
//Harriet

måndag, februari 07, 2011

MåndagMorgon:


... och vaknar till detta och lyssnar just nu på... barrock:




















~~~~~~~~

MUSIK:















Första dagen på veckan... :




... börjar med att det snöar (kl 13.00-15.00; med andra ord ca 2 timmar).























~~~
MUSIK:

















♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥