onsdag, februari 09, 2011
Valentine*s :
... samma hjärta igen upphängd... vi får väl se till att ha några gelé hallon eller hjärtan... någon dag kanske rentav febr. 14:
Lahko Noč & GOD NATT:
NattaKäket:
ris, lök, riven morot, hönsbuljong,tomat rapsolja, mild paprika krydda/pulver (eldorado)
Varm macka skärd i bitar... i tallrik ätes med sked eftersom käket blev vid PC.
Jag plockar ut disken, men jag diskar inte upp;) ... och är nu tillbaks för att blogga.
~~~~
FILM:
Vi skall fortsätta att se på Hemsöborna och i går natt såg vi ca 1 timma och det blir väl ca 30 min eller så långt vi orkar.
... och detta var nattbloggen som börjat i Valentine's anda,
//Harriet
En Dag i Vilans Tecken prt 4:
Gerts 16 egna valda låtar lagda på en "SKIVA" ,som han bantat ned från början ca 4-6 skivor.
Gerts låtval:
(en mycket bra samling klassiskt som täcker det mesta; Barrock, Wienerklassisism, opera, modernt - men renässansmusiken saknas här)
tisdag, februari 08, 2011
En Dag i Vilans Tecken prt 3:
Chopin "Minutvalsen" spelas just nu... hmmmm... och nu... Nocturne.
MUSIK:
SYMPHONIE FANTASTIQUE
En Dag i Vilans Tecken:
Maten idag stannade på en "Stinas kyckling Original" och ris med kokta grönsaker till.
"Stinas kyckling original" (4pers)
En ugnsform; rapsolja, några spenatbitar, några grönkålsbitar, creme fraiche, på detta stinaskyckling och en smulad hönsbuljong på detta. Gräddas i ugn på ca 200/175 grader för att efteråt sänkas till 150/125 grader och stå så tills den skall förtäras.
Ris; vattnet kokas upp i en kastrull, sedan i med ca 3-4 dl riskorn, plattan stängs av helt. Under tiden som maten är i ugnen står riset på spisen och sväller sig mjukt och vattnet dunstar sakta bort och skulle det vara kvar lite gör inget.
KOKTA GRÖNSAKER;
Skalad skivad lök, brysselkål, skalad och morötter i bitar läggs i en kastrull med vatten i och kokas sedan upp och stängs sedan av för att bara stå till maten är färdig.