onsdag, september 04, 2013
Skymning på Bräckan - desutom vinstilla:
ONSDAGENS MÅLTID: / pannkakor & jordgubbssylt/StandardMjölk/
Vacker skymning och en härlig promenad kring Bräckan i Fjärås...
/pyjamas/nyduschad/hobbyrummet/reclinerfåtölj/ med mera...
Goder Natt/Musik/Film:
En spritzer blev det... lite jordnötter/skulle ha beställt 2 st köttfärspaj fick 1 och 1st jättestor grekiskpaj färdigdelad. en sådan/ 1st dubbelnougat till kaffet i början av kvällen...
Mina ögon... Jag försökte verkligen leta efter blå färg. Det var grönt i skiftande toner...
Jag ansträngde mig också, dessutom som synes i bild:
~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:
THE HUMAN INSTINCT (1970)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:
*... väldigt bra. Fick ses i två omgångar... var lång och krävande tid.*
J. EDGAR (2011) krim/drama/bio/
TOP OF LAKE (2013) tog avsnitt nr2 /// miniserie på 7avsnitt
Denna prioriteras just nu...
tisdag, september 03, 2013
Känns som en liten andra "sommar" nu på hösten, som The Goatlord kallar detta:
TISDAGENS MÅLTID: /Risotto/PressGurka/radenska mineralvatten/
Tog mig en skön solvila ute på balkongen idag över en halvtimma medans riset med bulgur stod och svällde. Slappt och skönt!
Såpass bra väder ute att jag kunde vara lättare ledigt klädd, men senare kom kylan på.
Jag såg på en väderlekstjänst att på Fredag skall det bli en mycket fin dag, fast bara ca 11gr på natten.
::::::::::::::::::::::::
Dagens Flygplan i luften:
Hej så länge,
PS
Jag har varit så slapp att jag måste tyvärr avbryta för privatlivet såsom: PYJAMAS/hobbyrummet/reclinerfåtölj/brickbord/spritzer/...
MÅNDAGENS MÅLTID polski nina's kamben med Per Morbergs gräddsås á la HV Diaries... :
Polski Nina's kamben med Per Morbergs gräddsås á la HV Diaries & kokt potatis med gröna ärtor och soya bönor/PressGurka+Äppelbitar/ Radenska mineralvatten/
RECEPT direktlänk från förra inlägget: POLSKI NINA'S KAMBEN
RECEPT:
Per Morbergs gräddsås á la HV Diaries
Matfett från gårdagens i en kastrull.
Sedan blandas mjöl i.
(resten av matfettet används imorgon till en risotto) .
I detta blandas det kokta vattnet/soppan från gårdagens. (Fettet på ytan slängdes och även resten. I mitt fall har jag inte användning för denna).
Lite av marinaden som smaksättning och färg blandas i såsen + 5 dl vispgrädde.
Sist svartvinbärsgelé.
ca 1-2,5 msk
En slapp promenad på maten...
... som vanligt hobbyrummet...
ETT STORT TACK FÖR HJÄLPEN, Tobbe... Uppskattas!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: Gäst Tobbe från Karlskoga, Värmland
RULE BRITTANIA
1. Jag vet att det lätt anses som en stor klyscha, men jag kommer alltid att hävda att Iron Maiden är
världens bästa band. Här med kanske det bästa de gjort?
2. Ett annat av mina favoritband. Här med min favorit Motörheadlåt all time.
SÅ ska rå rock n roll framföras...
3. Saxon fick aldrig den framgång de faktiskt förtjänar, möjligtvis en kort tid på 80-talet.
Men de förtjänar ett stort erkännande, innan det är för sent...
4. Angel Witch är så ledsamt förbisedda, så jag länkar hela den genialiska debuten.
5. Jag upprepar ovanstående, med skillnaden att det även gäller Satan.
6. Världens bästa platta? Hade Sabbath bara levererat sådana skivor genom åren, hade de stått
ohotade på tronen... nu gjorde/gör de ju tyvärr inte det...
7.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora
8.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora
9.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora
10. Deep Purple avhopparna bildade nytt, inte så dåligt det heller.
RECEPT direktlänk från förra inlägget: POLSKI NINA'S KAMBEN
RECEPT:
Per Morbergs gräddsås á la HV Diaries
Matfett från gårdagens i en kastrull.
Sedan blandas mjöl i.
(resten av matfettet används imorgon till en risotto) .
I detta blandas det kokta vattnet/soppan från gårdagens. (Fettet på ytan slängdes och även resten. I mitt fall har jag inte användning för denna).
Lite av marinaden som smaksättning och färg blandas i såsen + 5 dl vispgrädde.
Sist svartvinbärsgelé.
ca 1-2,5 msk
En slapp promenad på maten...
... som vanligt hobbyrummet...
ETT STORT TACK FÖR HJÄLPEN, Tobbe... Uppskattas!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: Gäst Tobbe från Karlskoga, Värmland
RULE BRITTANIA
1. Jag vet att det lätt anses som en stor klyscha, men jag kommer alltid att hävda att Iron Maiden är
världens bästa band. Här med kanske det bästa de gjort?
2. Ett annat av mina favoritband. Här med min favorit Motörheadlåt all time.
SÅ ska rå rock n roll framföras...
3. Saxon fick aldrig den framgång de faktiskt förtjänar, möjligtvis en kort tid på 80-talet.
Men de förtjänar ett stort erkännande, innan det är för sent...
4. Angel Witch är så ledsamt förbisedda, så jag länkar hela den genialiska debuten.
5. Jag upprepar ovanstående, med skillnaden att det även gäller Satan.
6. Världens bästa platta? Hade Sabbath bara levererat sådana skivor genom åren, hade de stått
ohotade på tronen... nu gjorde/gör de ju tyvärr inte det...
7.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora
8.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora
9.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora
10. Deep Purple avhopparna bildade nytt, inte så dåligt det heller.
söndag, september 01, 2013
RECEPT: POLSKI NINA'S marinerade griljerade KAMBEN:
OLIVOLJA är ett måste till POLSKI NINA'S kamben.
Jag använder OBH NORDICA på kastrullerna. De kan vara något dyra, men man kan råka på rabatter på bla tretti.se och Ellos.se kan ha ibland också- även ICA maxi har denna.
Jag brukar inte bränna kastrullerna. En dag gjorde jag detta när jag hade en bökig dag. Jag tog bara lite svinto, så var kastrullen som ny. De är väl värda pengarna om man skall laga mat.
... men visst vanliga kastruller funkar... är kastrullen liten då får man bryna kambenen flera gånger. Några i taget... Längre Tid.
Så om man köper OBH NORDICA är att rekommendera de större på en gång. Det mycket bra att göra mat med liten mängd i de stora.
Medans jag fixade till middagen "tonfisksalladen" gjorde jag snabbt iordning "polski Nina's kamben". Nu skall de ligga över natten i marinaden och funkar även bra att ligga i ca minst 1-2 timmar - max 1 dygn.
Milda/margarin/smör - rejäla klickar med tanke på mängd. Olivolja är ett måste. I detta bryner jag först 3st lökar... går bra med ännu flera lök eller färre - minst 1 gul lök. När löken är brynt lägger jag i de delade/skivade kambenen i Gryta/kastrull. här i får de var en stund med löken.
När de ser lite brynta ut (alla kambenen behöver inte vara lika brynta, bara inte någon är rå) lägger man över kambenen (gör inget om en löknit skulle åka med) i en kastrull med vatten. De kokas upp och puttras i minst 30 min- 1timma.
Under tiden tar man den brynta löken och lägger den i kylen- täckt med lock eller skål med folie över.
MARINADEN:
OLIVOLJA + CHINA mushroom SOY
I en kastrull lägger man kambenen i marinaden och skakar kastrullen. Från sida till sida, som med en rockring fast utan rockringen ;) Eller skakas hårt. Var försiktig med att spilla ut. kombinationen olja och soya är väl inte så trevligt att städa bort...
När kambenen är färdigskakade kolla i kastrullen. Alla kambenen skall ha marinaden på sig annars skaka igen.
Senare i natt skall jag kanske röra om kambenen så de får rejält med marinad om sig och även imorgon innan griljeringen.
RECEPTET forts följer imorgon... recept på gräddsås också. Tror det blir upprepning imorgon av receptet och denna bild. För de som är intresserade.
Här i kylen ligger Polski Nina's Kamben för att dra in sig marinaden tills imorgon.
Då skall de endast griljeras i ugnen minst 15 min. -25min på 175-200gr.
Imorgon behövs varken olja eller matfett till såsen, då både skyn och lökfettet är i kylen.
Det blir en Per Morbergs specialare till kamben och potatisen - nämligen gräddsås.
Det värsta ovädret var något över, men luvan krävdes då och då... En skön lugn undrbar promenad i mörkrets lugner. Jyckarna släppte jag lös från början mot slutet av promenaden. Endast ett mörk-klätt par dök upp vid en avtagsstig bortåt. Nellie markerade tydligt att Nellie inte ville att de skulle kliva rätt in. Det gjorde de inte heller. De försvann lugnt bort någonstanns.
Medans jag bloggar Tar The Goatlord hand om akvarierengöringen till 100% denna gång, för jag är denna gång inte i form för detta. Man kan inte göra allt! ... eller hur???
Privatliv... lite Sprizer/PYJAMAS/HOBBYRUMMET/RECLINERFÅTÖLJ/BRICKBORD/SISTA KAFFET/TE/NÅGOT ATT INTAGA/
HEJ SÅ LÄNGE,
Jag använder OBH NORDICA på kastrullerna. De kan vara något dyra, men man kan råka på rabatter på bla tretti.se och Ellos.se kan ha ibland också- även ICA maxi har denna.
Jag brukar inte bränna kastrullerna. En dag gjorde jag detta när jag hade en bökig dag. Jag tog bara lite svinto, så var kastrullen som ny. De är väl värda pengarna om man skall laga mat.
... men visst vanliga kastruller funkar... är kastrullen liten då får man bryna kambenen flera gånger. Några i taget... Längre Tid.
Så om man köper OBH NORDICA är att rekommendera de större på en gång. Det mycket bra att göra mat med liten mängd i de stora.
Medans jag fixade till middagen "tonfisksalladen" gjorde jag snabbt iordning "polski Nina's kamben". Nu skall de ligga över natten i marinaden och funkar även bra att ligga i ca minst 1-2 timmar - max 1 dygn.
Milda/margarin/smör - rejäla klickar med tanke på mängd. Olivolja är ett måste. I detta bryner jag först 3st lökar... går bra med ännu flera lök eller färre - minst 1 gul lök. När löken är brynt lägger jag i de delade/skivade kambenen i Gryta/kastrull. här i får de var en stund med löken.
När de ser lite brynta ut (alla kambenen behöver inte vara lika brynta, bara inte någon är rå) lägger man över kambenen (gör inget om en löknit skulle åka med) i en kastrull med vatten. De kokas upp och puttras i minst 30 min- 1timma.
Under tiden tar man den brynta löken och lägger den i kylen- täckt med lock eller skål med folie över.
MARINADEN:
OLIVOLJA + CHINA mushroom SOY
I en kastrull lägger man kambenen i marinaden och skakar kastrullen. Från sida till sida, som med en rockring fast utan rockringen ;) Eller skakas hårt. Var försiktig med att spilla ut. kombinationen olja och soya är väl inte så trevligt att städa bort...
När kambenen är färdigskakade kolla i kastrullen. Alla kambenen skall ha marinaden på sig annars skaka igen.
Senare i natt skall jag kanske röra om kambenen så de får rejält med marinad om sig och även imorgon innan griljeringen.
RECEPTET forts följer imorgon... recept på gräddsås också. Tror det blir upprepning imorgon av receptet och denna bild. För de som är intresserade.
Här i kylen ligger Polski Nina's Kamben för att dra in sig marinaden tills imorgon.
Då skall de endast griljeras i ugnen minst 15 min. -25min på 175-200gr.
Imorgon behövs varken olja eller matfett till såsen, då både skyn och lökfettet är i kylen.
Det blir en Per Morbergs specialare till kamben och potatisen - nämligen gräddsås.
Det värsta ovädret var något över, men luvan krävdes då och då... En skön lugn undrbar promenad i mörkrets lugner. Jyckarna släppte jag lös från början mot slutet av promenaden. Endast ett mörk-klätt par dök upp vid en avtagsstig bortåt. Nellie markerade tydligt att Nellie inte ville att de skulle kliva rätt in. Det gjorde de inte heller. De försvann lugnt bort någonstanns.
Medans jag bloggar Tar The Goatlord hand om akvarierengöringen till 100% denna gång, för jag är denna gång inte i form för detta. Man kan inte göra allt! ... eller hur???
Privatliv... lite Sprizer/PYJAMAS/HOBBYRUMMET/RECLINERFÅTÖLJ/BRICKBORD/SISTA KAFFET/TE/NÅGOT ATT INTAGA/
HEJ SÅ LÄNGE,
Polski Ninas kambens recept i nästa inlägg :
SÖNDAGENS MÅLTID: TONFISKSALLAD/Radenska mineralvatten/
Jag sov väldigt länge idag och vaknade till något så här sött...
... sedan också någon så sött på golvet.
POLSKI NINAS KAMBEN ... kommer i nästa inlägg när jag kommer hem, som jag fixade under tiden jag gjorde tonfisksallad...
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)