BBQ på amerikanskt vis med syd slaviska toner...
MARINADEN
OLIVOLJA (fontana)
I handen häller jag saltet och i ca 1/2 - 1 msk (motsvarar ungefär). Mild paprikapulver pudras på liksom malen svart peppar. 3 st mindre skalade & pressade vitlök. Tar en gaffel och rör om.
Eftersom jag köpt fläskkarré på bit skar jag bitarna ca någon cm. Varken för tunna eller för tjocka. Varje skiva smorde jag om i marinaden och därefter lade jag dessa i 2 st fryspåsar.
Därefter skar jag lök och lade ovanpå / En halv skivad bifftomat/ RöD Paprika/ färsk vitkål /2st rivna morötter och sist även färsk gul lök / - överst klicka på lite (droppar ) olivolja.
Till sist knöt jag om fryspåsarna och gjorde ett mini hål så luften åkte ut.
Sedan råkade jag ha liggandes en ren redan använd frys påse som jag plockade fram.
Jag vände grillköttpåsen inkl. grönakerna upp och ned och i med detta i den ytterligare fryspåsen. Nu skall detta stå och dra sig över natten... för att bli grillmat dagen därpå.
Nedan bilder på hur ungefär kött och grönsaker fördelades (imorgon kommer resultatet på grill eller om det blir ugnen.... vädrets makter får bestämma... :
Akvariet skall rengöras på Söndag (varannan ungefär). Så här bild på akvariet när det inte rengjorts om man säger sååå.
Sol & värme idag med... fast omväxlande väder.
Jyckarna tar sig en vila i väntan på mat och så nu blir det dags att ge sig av från bloggen...
Återkommer imorgon kring BBQ... på amerikanskt vis men med sydslaviska toner...