onsdag, november 16, 2016
tisdag, november 15, 2016
Greppet efteråt :
måndag, november 14, 2016
HÅRGREPP:
stylish fascinator hair claw clip clamp hairpin banana plastic grip accessory
Idag blev det detta hårgrepp för variation. Dagen slutade ute i duggregnet... och då föll frissan, men
det var bara en liten test...
Idag blev det detta hårgrepp för variation. Dagen slutade ute i duggregnet... och då föll frissan, men
det var bara en liten test...
MÅNDAGENS: / pizza från Fräntorp - jättegod! / |
söndag, november 13, 2016
FARSDAG recept... fyllda röda paprikor ( både veg. och icke veg. ) :
SÖNDAGENS: / fyllda röda pariker & murke / |
Recept på både veg. & icke veg. fyllda röda paprikor.
I en bunke... 1 gul lök hackad med hacker /smetana / färdig ris (råris som lagats till 1-2 dl /ströbröd/persilja (lite eller mycket) 1 tsk salt...
I en kastrull "i detta fall - olivolja/milda" steks lök & en tomat med 1-3 lagerblad / lite malen kryddpeppar + salt + malen vitpeppar... svartpeppar går bra också...
När röran är klar - släng lagerbladen.
Blanda röran med bunken... lägg ( i detta fall blandfärs ) blandfärs (okej att ha i lite kokta morötter - i detta fall slopades detta) kan slopas i fall man hellre vill ha vegetariska fyllda paprikor. Ta istället t. ex färdigkokta kikärtor som kokats i något liknande lagerblad/kryddpeppar/salt/... mosa detta till "färs" helt okej att mosa med någon eller några kokta morötter/morot.
Kikärtor och morötter är också helt okej att användas till blandfärsen eller fläsk/kött också.
I en form lite olivolja... rengör röd paprika skär ut toppen rengör innehållet försiktigt.
Ta en dessertsked med långt skaft för att fylla den röda paprikan. På toppen används här lite ketchup.
Om det blir fyllning över är det bara att lägga i denna i formen... som biffar eller bara joxa i hur som helst... klumpar...
Gräddas på 200 gr. ca 45 min - 1 tim... sänk sedan till 150gr om det behövs vara inne längre... ca 30minuter kanske... kolla då och då... sänk till 100 gr för att hålla värmen...
Röd paprika är nu i denna säsong lite hård... därför blir den inte riktigt mjuk. Testa gärna nästa sensommar/höst för ännu bättre konsistens & smak på paprikan.
MURKE |
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)