måndag, november 06, 2017

Gustav Adolfsdagen :


Nellie fick sig ett ryck och hoppade upp till mig i min PCfåtölj-




MÅNDAGENS





AKVARIET


Ny uppdatering på akvariet:


I bild vanlig algätare... 

Något bättre bild på "rödbarb" än jag haft i tidigare inlägg.

Till vänster är det en äldre hona "ancistrus" - åt höger"algätare".

Minst och yngst... ancistrus. Lite för tidigt att veta om detta är en hanne eller hona... 



















En "budapestbakelse" & koppen The blir det om en stund vid TVburken... blir nog "columbos" och IDkanalen...

söndag, november 05, 2017

ZombieDag :




SÖNDAGENS: /gårdagens på menyn igen  /






En Zombie-Söndag som flög iväg bara sådär i en enda stöt.
Skönast är det när man kommit hem efter långpromenaden och få kura sig inomhus, men ändå varken duggade eller regnade det - förutom lite mindre kastvindar.

Överlever jag med ett julstök snart... känns just nu som det ligger runt hörnet. Jag skall försöka göra mitt bästa med det nya köket.

Just nu är det den gamla populära serien "columbo" som tas igenom... är på säsong 2. Det finns allt som allt 12 säsonger. Den sista säsongen är från 2003.
Lite längre in i första säsongen och därefter är serien intressantare, dessutom såpass stark handling att serien kan konkurrera med dagens mått mätt...


lördag, november 04, 2017

Svenskt - alla helgons dag :

mys-pys... något värms i ugn... doft av mat & värme... oj, gäster väntas... men här tas bara emot vänner som ingår i reviret.

Ett färdigdukat kök.
Grått/vindstilla/fuktigt/mörkt/mysigt dystert/

LÖRDAGENS: / kålpudding med svartvinbärssås & kokt potatis / sallad /gräddfil / ett glas vitt/ 





onsdag, november 01, 2017

måndag, oktober 30, 2017

... hemmagjorda kamben... :



Jag stekte även en bit purjolök i... Det var de tjockaste "tjocka kamben" jag lagat på.
Stor spis & stor gryta!

Jag tillhör kategorin som vill ha det fint runt mig när jag lagar mat... 






MÅNDAGENS: / pytt i panna i ugn så att jag kunde ägna mig åt att laga till kambenen /

Jag hällde av soppvattnet någorlunda och sedan i med marinad (olivolja-soya). Nu är kastrullen med de marinerade kambenen inne i kylen. Där skall de stå tills imorgon...


Då är akvarierengöringen avklarad...





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥