söndag, november 29, 2020

1:a ADVENT:

gårkvällen go'a juleskink-macka
ADVENTSBORD 
Till sist choklad... PARADIS!
LUNCH 
En promenad i snabbvila och hemåt... suck flås och stön... inte många vilostunder... 
Nu blir det en kort paus från bloggat... Det blev hårt med all mat och städ och vet allt... kul samtidigt... men här skall vilas...  men jag höll vid bordet!!!

 

lördag, november 28, 2020

BLCKFRIDAY och ADVENT matlagning:

FRUKOST "fibervarianten" LUNCH salami Milano macka fruktbricka MIDDAG hemlagade revbensspjäll och sås med pommes


JANSSONS frestelse i kyl för advent. Det bästa! Revbensspjäll också redo för advent. 





Te och nybakad sockerkaka...  och en pepparkaka till denna blev det också...
Här när jag bloggar så slött... efter allt...
Nu lite vila...

Revbenen på spis och Janssons i ugn... fick ta fram nytt bröd till lunch... blev snabbt uppvärmda.
 








 




BLACKFRIDAY

Jag inväntar schampoo lernberger stafsing VOLYM och barnängens OLIVOLJA aloeVERA schampo. Jag har äntligen hittat ett alternativ till Lernberger Stafsing schampot. Man skall ju ha ett ordinarie och ett alternativ för håret. Byta någon gång ibland...

Lernberger Stafsing var prissänkt till godkänt, men inte lika nere i pris som innan corona, men såpass att jag passade på att fylla skåpet. 


Men jag handlade inte bara för att det var BLACKFRIDAY  utan för att jag behövde ändå och kollade på priser... inte säkert att de billigare priserna hade med just BLACKFRIDAY utan för att priser är på väg mot det normalare igen.


fredag, november 27, 2020

mot advent FROST & JULSKINKA :

FRUKOST "fibervarianten" LUNCH  "krakauer" tysk korv skitgod! Blir fler gånger av... rödkål och någon flower sprots - kålbitar av något slag GURKA tomat SENAP ketchup  brödbit MIDDAG "julskinkan ugnstekt utan griljeringen " potatisröra morot - potatis - broccoli- persiljerot - rotselleri- kålrot-spenat






Det blev en härlig dag av frost och sol... så det blev en 3 timmars ugång med en stadig lunch i magen med gott om tid tills nästa måltid... 
Griljeringen blev lyckad... blandade 1 ägg och två olika senap SLOTTS ORIGINAL och grovkornigt. pudrade slavigt på med maizena  därefter ägg7senap och sist på m,ed ströbröd...

Pepparkakor hanns med.
... och nu ut ur bloggen för dessert i glas som väntar i kylen!

 

torsdag, november 26, 2020

VECKA 48 redo för adventsmatlagning:

 


FRUKOST "fibervarianten" LUNCH frukrbricka & varm macka MIDDAG blev det fisk med tomatsås denna gång lite annorlunda för varor saknades.... istället någon matsked ris med skurna äpplen till kålrot och vitlök i... blev lika gott.




Imorgon påbörjas det med adventsmatlagning... först ut blir julskinkan som skall in i ugn därefter griljeras med en senapsblandning... det är ingen Jätteskinka. Scan färdigkokta adventsskinka, trots detta vill jag ha in skinkan i ugn. Tror den är på 1, 6 kg lite avlång - oval istället för rund. Pepparkakor skall in ugn också...


Janssons frestelse görs på Lördag... dagen innan... tänker även göra revbensspjäll. Grönsaker prinskorvar köttbullar blir på samma dag  - första Advent.


Allt är julstädat iallafall.



onsdag, november 25, 2020

VECKA 48 varvar ned något:

 

Onsdagens dusch avklarad...
"Norpade" pälsen på Titti som fäller... låtit det vara ett litet tag... Nu lossar det så mycket bättre.
Att det dessutom lossar så mycket bättre är badet runt påsk då jag  även klipper väldigt mycket av pälsen. Detta bad gör det väldigt mycket lättare...  inför nästa fällning...
Mest vinnande koncept som gäller... Asterix har haft sin fällning.
Titti var givetvis något motvillig men det gick bra. 




FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH fruktbricka "sillmacka" mycket god och fräsch  MIDDAG köttbullar potatisbullar tomat gurka


akvariet är det bara bra med och UV-cfiltret också... men inga uppdateringar på ett tag.  Juletid som hägrar sååå går det åt en hel tid på detta.


Har precis fått hem på dörren tuggben  PEDIGREE dentastix small åt jyckarna från ett ställe med mycket bra priser på detta.

En sista fundering kring matplaneringen... jul eller snarare adventsbord... problemet är mera maten att äta innan eftersom här nu skall lagas mat hela helgen... förövrigt ganska lättlagad mat... in handling är mera problematisk för jag vill inte beställa för mycket... ej heller för lite så jag måste göra nya beställningar eller sticka ut för mer...







♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥