lördag, januari 22, 2011

Tjockpannkakspaj & vindruvste:


TOCKPANNKAKSPAJEN
Först fixar man till en ugns/tjockpannkakssmet och häller den i en smord ugnsform och låter denna stå och svälla.
























Under tiden gör man en röra av det man har eller gillar... detta hade jag i:

Lök, purjolök, tomat, riven morot, blandfärs och creme fraiche
KRYDDOR: kött och grönsaksbuljong, mild malen paprika


















För att sedan hälla färs-såsen ned i smeten:



















Det hela gräddades på svag värme 150 grader  och var klart efter  2 timmar:
















TjockpannkaksPajen serverades med en fårostsallad och ett glas mjölk till.
SALLADEN: mosade den grekiska fåroaten i olivolja, äppelcidervinäger, tärnad tomat och någon matsked vatten och det hela rördes om till en liten röra; i detta blandade jag rivna morötter, äpple





























VINDRUVSTE





Jag har ingen aning om vad denna sorten heter, mer än att de växer bra här i Sverige och jag har några askar i frysen som jag fått.

Och detta enkla recept är från Slovenien:
Lägga ned 3 små klasar i kallt vatten och koka upp - stäng sedan av  spisen. Ställ kastrullen med lock på  för att dra in vindruvssmaken i ca 5 minuter.

























Då var det hela klart för att hällas på Te-termosen:



















Men jag valde att dessutom sila mitt vindruvste:







♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥