TOCKPANNKAKSPAJEN
Först fixar man till en ugns/tjockpannkakssmet och häller den i en smord ugnsform och låter denna stå och svälla.
Under tiden gör man en röra av det man har eller gillar... detta hade jag i:
Lök, purjolök, tomat, riven morot, blandfärs och creme fraiche
KRYDDOR: kött och grönsaksbuljong, mild malen paprika
För att sedan hälla färs-såsen ned i smeten:
Det hela gräddades på svag värme 150 grader och var klart efter 2 timmar:
TjockpannkaksPajen serverades med en fårostsallad och ett glas mjölk till.
SALLADEN: mosade den grekiska fåroaten i olivolja, äppelcidervinäger, tärnad tomat och någon matsked vatten och det hela rördes om till en liten röra; i detta blandade jag rivna morötter, äpple
VINDRUVSTE
Jag har ingen aning om vad denna sorten heter, mer än att de växer bra här i Sverige och jag har några askar i frysen som jag fått.
Och detta enkla recept är från Slovenien:
Lägga ned 3 små klasar i kallt vatten och koka upp - stäng sedan av spisen. Ställ kastrullen med lock på för att dra in vindruvssmaken i ca 5 minuter.
Då var det hela klart för att hällas på Te-termosen:
Men jag valde att dessutom sila mitt vindruvste: