måndag, juni 06, 2011

Svenska Flaggans Dag:

VÄDRET: +29, sol och värme, men blåsigt
Det har ryktats om en tromb, men den har avtagits till väldiga vindar istället, himlen är disig.

 DESSERT:  (4 pers)
1/2 banan skivad i varje skål, en fjärdedels av en skalad och skuren i lite större bitar honungsmelon
DessertSås:

1 burk creme fraiche och russin blandat om man vill ha en lyxigare variant går det bra med en klick philadelphiaost blandat i eller istället för creme fraiche
                                          
I detta fall är det enbart creme fraiche och russin. Vid ett annat tillfälle skall jag ta i en klick philadelphiaost

















5dl grädfil och vanlig gul lök skuren noggrannt i smått blandats ihop med lite salt inte ens 1/2 tsk


















Matjessillen är färdig, varsin burk:)







Premiär för kokt färskpotatis med dill: (potatisen är naturligtvis väl rengjord med bara händer under kranen)

















 Den färdiga desserten är naturligtvis skyddad och instoppad i kylen:


















Kaffetermosen likaså och kopparna med skedar instoppad i servetter står redo:























Hundarna har redan ätit sin mat idag med enbart hundfoder "friskies -kött". (finns på de flesta livsmedelsaffärer och har smaksatts med någon enstaka Frollic i varje skål)



















Här är dillen:)







BALKONGEN ÄR REDO:






























 Färskpotatisen är redo; färdigkokt och vattnet slås direkt ur och sedan får den svalna med lock om på spisen och tar till vara på värmen från plattan...






















 I detta fall var det hela färskdillen och denna skärde jag upp och lade på varje tallrik.











 Jag har fyllt på mina naglar på det gamla (maybelline 005) med ISADORA metallic mulberry wine







~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MUSIK:






























♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥