lördag, oktober 15, 2011

En skön dag ute i vildmark och bondemarker:


LÖRDAGENS MÅLTID: tex mex buffé... njae, bara det inte är för ofta...







På vägen hem gjorde jag en avstickare in på en ICA affär och köpte dessa jättefina silverfärgade växter för att fylla ut ljungen... fiiina... men jag har tyvärr redan glömt av namnet på växten:(




















Jag har sedan vi kommit hem förberett middagen för imorgon... revben, nämligen...  och imorgon är de färdig marinerade och med en uppdatering här... De kräver lite tid, men det är ett väldigt lätt och enkelt recept.

Och nu efter bloggen skall jag ta mina kvällspiller och koppla av...

//Harriet

------------------------------
RECEPT: marinerade kamben

I en form/påse/skål eller vad man har fixar man till en enkel marinad:

olivolja/china mushroom soy/lite mild malen paprikapulver/ lite vitpeppar (man kan ha en pressad vitlök i, men jag avstod)

I en tom kastrull lägger jag i några bitar morötter...

I en annan kastrull bryner jag "kambenen" i detta fall ovanligt rikt på kött vilket jag inte är van vid och detta recept har jag inte gjort på några år heller sååå...

rapsolja och milda som jag steker 2 st lök och en enda grönsaksbuljong i i och sedan bryner jag lite lätt kambenen i 2 omgångar och lägger över de färdiga bland morötterna...

När jag sedan är klar med den lättare stekningen/bryningen lägger jag över allt tillsammans med den stekta löken och morötter och kamben och lite vatten i och kokar upp detta för att sedan sänkas till ca en 4 -3:a på spisplattan i ca 30 min- 1 timma med 2 lagerblad om man vill sååå... I detta fall 1 timma eftersom kambenen var väldigt tjocka...

När kambenen är färdigkokta läggs de i marinaden som fördelas runt kambenen och en folie om för att läggas i kylen i minst ca 1 timma - 1 dygn... innan jag går och lägger mig tänker jag vända på kambenen så detta får dra in sig över natten för att imorgon värmas i ugn på 175 grader i ca 20 min...

Till detta skall jag ha kokt potatis och göra en sås på "soppvattnet efter kambenen" så denna kastrull är också inne i kylen... och lite av marinaden skall läggas i soppvattnet + creme fraiche... jag uppdaterar imorgon då:)


... och potatisen som köptes inne på ICA är från de marker vi vistats med hundarna ute idag;)



















♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥