söndag, april 14, 2013

HV Diaries SJÖMANBIFF i ugnen- recept:






HV Diaries Sjömansbiff  baserad på Per Morbergs recept:


  •  
  • Smörj en långpanna lite lätt med rapsolja. 
  • Skala och skiva potatisen.
  • Lägg den skivade potatatisen  i en långpanna - spara några potatisskivor för att ha dessa överst.
..............
  • Smält milda-margarin/smör i en kastrull med lite rapsolja.
  • Skala och skär upp flera gul lökar och bryn dessa.
  • Salta lite lätt.
  • Lägg över den brynta löken över potatisen i långpannan.
  • Låt det skyn/smöret ligga kvar i kastrullen/pannan.
..............

  • Salta/vitpeppra och smörj på lite mjöl på sjömansbiff-filéer.
  • Skär dessa i större skivor/bitar.
  • Kolla i kastrullen om det behövs mera smör i. Lägg i sådana fall i mera milda/smör.
  • Lägg de skurna sjömansfiléerna i kastrullen/pannan och bryn sjömansfiléerna om alla sidor någorlunda.
  • Ta endast ut sjömanfilérna. Spara skyn i kastrullen. Lägg det brynta köttet överst i långpannan.
  • Häll i "Budweiser"- lagrad öl i kastrullen och 1st köttbuljong+1/2dl kallt vatten+några lagerblad.
  • Låt detta sjuda/puttra ihop ca 10 minuter.
  • Ta ur och släng lagerbladen.
  • Häll sedan den färdiga  "Budweiserbuljongen" överst i långpannan.
  • Till sist de sista skivorna potatis.
  • Gräddas 1 tim ca 175 grader. Sänk till 150 grader gräddas ytterligare på svagare värme tills Sjömansbiffen är klar. Eventeuellt ca 30 min-1timma.


RESULTATET kommer senare.


Hej så länge,


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥