HV Diaries Sjömansbiff baserad på Per Morbergs recept:
- Smörj en långpanna lite lätt med rapsolja.
 - Skala och skiva potatisen.
 - Lägg den skivade potatatisen i en långpanna - spara några potatisskivor för att ha dessa överst.
 
..............
- Smält milda-margarin/smör i en kastrull med lite rapsolja.
 - Skala och skär upp flera gul lökar och bryn dessa.
 - Salta lite lätt.
 - Lägg över den brynta löken över potatisen i långpannan.
 - Låt det skyn/smöret ligga kvar i kastrullen/pannan.
 
..............
- Salta/vitpeppra och smörj på lite mjöl på sjömansbiff-filéer.
 - Skär dessa i större skivor/bitar.
 - Kolla i kastrullen om det behövs mera smör i. Lägg i sådana fall i mera milda/smör.
 - Lägg de skurna sjömansfiléerna i kastrullen/pannan och bryn sjömansfiléerna om alla sidor någorlunda.
 - Ta endast ut sjömanfilérna. Spara skyn i kastrullen. Lägg det brynta köttet överst i långpannan.
 - Häll i "Budweiser"- lagrad öl i kastrullen och 1st köttbuljong+1/2dl kallt vatten+några lagerblad.
 - Låt detta sjuda/puttra ihop ca 10 minuter.
 - Ta ur och släng lagerbladen.
 - Häll sedan den färdiga "Budweiserbuljongen" överst i långpannan.
 - Till sist de sista skivorna potatis.
 - Gräddas 1 tim ca 175 grader. Sänk till 150 grader gräddas ytterligare på svagare värme tills Sjömansbiffen är klar. Eventeuellt ca 30 min-1timma.
 
RESULTATET kommer senare.
Hej så länge,

