måndag, maj 07, 2018

OM HUNDBAD & ENERGI / lyckad dag :

---> Lån av egen bild   DirektLänk: Om hundbadet <--- ---="" font="">För ca 1 månad sedan var det som jag badade hundarna, vilket jag gjort förr också, men sedan energin försvann i och med "" som jag skrivit generellt om... men jag har kommit igång igen sedan en bra tid.

//Det är väldigt många personer kring oss som är mycket väl/ganska insatta i "detta". De som knappt känner till och väldigt lösryckt är bland våra kvarter.
När jag bloggar prioriterar jag oftast min fritid fastän bloggat också är en liten del utav denna. Jag är varken speciellt subtil eller flitigt noggrann och jag bryr mig egentligen inte om vad andra tycker, vilket är en grej som utmärker allt som oftast en bloggare.

Jag har jobbat länge för att få tillbaks min energi eller delar av denna och jag har fått tillbaks mer av energin än vad jag trodde själv.
Jag fick ett utlåtande om 52-54 års ålder och att därefter skall jag leva ett "normalt" liv tills pension och när jag går härdan så i mitt fall är det inget som man kan bedöma eller ens ungefärlig.
På nyårsafton fyller jag 53 år så den som gjorde denna imponerande bedömning hade rätt. Min energi har kommit till sig igen väldigt bra så jag jag tror nog att den kommer repareras.
Att handla via nätet och få matleveranser hem har hjälpt mig väldigt mycket.//Åter till hundbad...
Förplaneringen är det allra jobbigaste - ha allt överhängande. Det skall städas innan och efter. Vad som skall göras i badet? Klipp av päls och var? Rena hund-handdukar framme.
Tvätta upp filtar. De ligger nu i klädkammaren och väntar på att tvättas upp inom kort. Jag köpte en ny hel uppsättning för  att ha som byte för att slippa stress.

När jag väl badade hundarna använde jag lactacyd som schampo. Jag klippte pälsen på de alla tre runt tassar, ben och deras kjolar - eventuellt någon tova... På Nellie och Titti  klippte jag fronten /haklapparna också när man ändå var igång...

Någon dag efter när pälsarna blivit torra, så borstade jag ur pälsarna med några snabba tag med furminator long hair -  i bild nedan längst ut mot höger... Den måste man vara försiktig med då kammarna är vassa... Därefter använde jag Furminator Curry Comb i bild längst mot vänster & i mitten. Denna gillar hundarna allra bäst, därför använde jag denna då och då även om denna borste är till korthåriga hundar - massageborste. Den andra kammen är väldigt bra för att reda ut pälsen.
Denna procedur med furminators blev lite slarvigt gjord ca tre ggr ... därefter plockade jag bara bort med handen lite lös päls när jag var ute och gick. För pälsarna hade börjat fälla...


NU KAN MAN SÄGA ATT ALLA HUNDARNA FÖR DENNA OMGÅNG ÄR FÄRDIGFÄLLDA. Pälsarna är fit for fight. Magnussons är ett jättebra foder och jag väntar en säck på 14 kg - den naturliga hundmaten från ANIMAIL.SE men jag har inte fått den ännu men jag såg  att ordern är pågående...
Matleveranserna har Magnussons, men jag behövde testa lite tugg för hundarnas tänder - BUCA dog - tuggbitar...
SÖNDAGENS KLIPP:

LÄNGS TILL VÄNSTER: antichock/traffic kopplet som är elastiskt töjbart... De bästa kopplen jag haft... och till sele... ännu bättre!

SÖNDAGENS: / panerad fisk med gratäng / sallad / kokta grönsaker / mineralvatten med smak av citron /


BULJONGMUGGEN åkte fram idag...t

Sol och hetta... en promenad en bra bit över timmen...


Ett litet kort stopp långt ut på en gräsplätt...


NYBADAD FRÅN TOPP TILL TÅ EFTER EN UNDERBAR DAG...♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥