tisdag, juni 19, 2018

... snabb tidsresa genom block 2/ P:S GRATTIS på... :

Vad som skett?


 • Vi lärde känna revisorn Y F och bekantskapen blev därefter djupare då vi blivit även garagegrannar. En mycket trevlig ,ej påtvingad utan öppen hjärtlig bekantskap och en ärlig man.
 • Man hade blockombud på denna tid. Blockombudet F B bodde i våran svale innan han lämnade ifrån sig denna post. Gert kände redan familjen för vår svale och på så vis lärde jag även känna en mycket generös man med stort hjärta. Glad, trevlig, öppen och ärlig. Vi blev inbjudna in till F B på ett rejält bord fylld med mycket ätbart macka prinsesstårta... och tillvarje var det kaffe / te och madeira - portvin- sherry... Ett mycket trevligt uppskattat minne.
 • Ett nytt blockombud tillkom ovanför oss och på så vis lärde vi känna en mycket trevlig, ödmjuk och ärlig man som snabbt avsade sig denna post. Senare har "blockombud" försvunnit helt.
 • Någon gång på 90-talet blev vi bestulna på våran kamera när vi hade P-plats bakom huset
 • När det sedan blev garageplatser där istället så var det en gång klotter
 • En person som hade garage i närheten filade metall-sågspån så det var retsamt att få in detta då det var en springa högst upp mot taket. Personen verkade kombinera garaget med snickeri/verkstad.
 • Sedan visade det sig också att två bröder som hade likadana splitternya Mercedes som ofta var vid garageplatserna och hade kul med "Mercorna". Det visade sig att den ena brodern hade fixat garageplatsen åt sin broder som inte ens bodde här. Vi fick detta bekräftat av en insiderperson som vi ofta pratade  med som både var rolig och skämtsam. Han tyckte att vi borde ha en extra plats som hade en Harley-Davidson som trängdes med bilen. Det var han som bad oss ringa förtroendemannen, vilket jag gjorde och berättade om situationen och att vi också ville ha en garageplats, men det gick inte att få istället fick vi en vanlig P-plats utöver. 
 • Vi hade stått i kö för ett varmgarage då var väntan lång, men vi fick denna mycket snabbare.
 • Garage/P-platser försvann inklusive fritidsgård för nya bostäder.
 • Gatan fick sig en ny renovering inklusive nya garageplatser byggdes inom våran ring
 • Vi var nära at bli lurad av en dammsugarförsäljare som beslagtog våran gamla dammsugare som "pant" tills första avbetalning.  Vi hade 14 dagars betänketid för att behålla nya dammsugaren. Dammsugaren sög väldigt dåligt passade inte alls med djur som lovat. Inte vet jag hur han lyckades med demonstrera detta. i vilket fall hade han knipsat igen kontrakt/avtalet. Vi lossade upp denna och det var den högsta räntan någonsin. vi ville ha vår gamla dammsugare tillbaks. Enligt avtalet om man ändrat sig och försäljaren inte lämnat tillbaks den gamla och hämtat upp den nya, så skulle man få behålla bägge gratis. Dammsugarförsäljaren vägrade att lämna tillbaks våran gamla dammsugare. det var en jobbig period av ringningar och även till chef. Tvingad fick dammsugarförsäljaren lämna tillbaks våran dammsugare och ta tillbaks den nya. Han var väldigt spak. Men då blev allt rätt till slut.
 • Våran förtroendeman blev för gammal på sin post och lämnade denna, men han hade skött föreningen i alla år ypperligt och noggrant men mot slutet ville det sig inte. Vi fick en ny och det visade sig vara en riktig "RAGATA" istället och passade aldrig för sin uppgift.
 • En man som gick under namnet Vessla eftersom han var pigg som en mört och kunde dyka upp var som helst och som på självaste nyåret dök upp glatt och önskade mig öppen hjärtligt "ett gott nytt år". Det är som sagt tanken om betyder något. INTE NOG MED DETTA jag fyller år på nyårsafton så jag fick också ett GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN helt spontant.
 • ... kan ha vart sommaren 1999 som man målade om alla våra fönster i vårat block. En svart buss med rosa skrift "Lazy babes" dök upp här var och vartannat. En kille med en snodd om huvudet som man förstod var ledare över de 2 - 3 långhåriga sydamerikaner som sprang runt huset och målades  Jag stötte ofta på "Lazy babes" ledaren som jag då och då pratade med. "Lacy babes" berättade att han egentligen var en tatuerare som fått detta uppdraget och att han i sin tur hade anlitat svartarbetare. Vi hann se att svartarbetarna var stressade. Vid våra fönster startade de nederst med att fila och måla. Så när de var i lägenheten ovanför filades det som ett fint florsockerlager ned på fönstren nedanför, så de fick göra om detta. Detta halade ut på tiden innan allt var klart. Nedanför vårat toa-fönster lämnade de kvar en stor vit fläck som  på avstånd ser ut som mås-skit!
 • LOKALER I VÅRAT BLOCK början av 2000-talet tog HEMTJÄNSTEN över tom lokal som fanns på hörnet av vårat block. Innan dess hade det varit en lågstadieskola och efter detta tog en man med grön jaguar över denna lokal inkl P-plats och höll på platsen fram till sin bortgång. Jaguaren bodde i ett radhus med sin fru bortåt tjärnet. Vad "jaguaren hade för verksamhet vet vi inte, men när jag flyttade in febr. 1989  var det ingen versamhet mer än att "jaguaren var på besök då och då för att titta till lokalen. Ofta såg man "jaguaren" gåendees/promenerande med sin fru.  Plötsligt en dag hade "jaguaren" fått stopp på sin  Jaguar här ute på gatan när jag passerade "jaguaren" hojtade han på mig. Jag gick fram. han ville ha hjälp med batteriet, men det var fel person att fråga. Jag stack hem. Därefter stod Jaguaren parkerad på sin plats fram till "jaguarens" bortgång. Därefter stod lokalen tom tills ÖIS idrottsförening tog över. Under denna tid var det mycket lugnt och skötsamt. man lade aldrig märke till föreningen.
 • När hemtjänsten tog över lokalen så under 2003 började vi arbeta nätter. Vi jobbade en vecka och var lediga en vecka. Det var frustrerande att hemtjänsten då började norpa vår P-plats sedan började andra göra detta också det liksom spred sig, men sedan upphörde detta.
 • Stamrenoveringen febr. månad 2006. Att ha en "RAGATA" som ordförande gjorde det hela värre. Vi hade dusch/toa-baracker på utsidan/baksidan... En allvarlig magsjuka gjorde det outhärdligt. Renoveringen drog dessutom ut på tiden... Vi tog tjänstledigt och fick dra ut på denna. När man väl kom tillbaks till jobbet så hade man efterverkningar av magsjukan - svaghet. För man kunde ju inte få riktig vila under renoveringen.
 • Stamrenovering febr. månad 2006 En kväll kom vi hem och när vi kom in innanför dörren så hoppade vi upp i luften. Det var en mindre explosion - felkopplade elledningar. Allt blev svart. Det enda som hände var att både kyl/frys slutade fungera och vi hade fyllt på med mat nyligen. Detta var ett akut-ärende så vi skyndade oss hem till "RAGATANS" bostad. Ingen av oss hann öppna munnen istället vi blev vi snopna av mottagandet. "RAGATAN" viftade med handen i en gest - försvinn precis som om vi hade spetälska - snacka om kränkande bemötande. Jag sade att du behöver inte vara otrevlig innan ndu har lyssnat på vad vi har att säga. Till svar fick vi... : -  Det är ni som är otrevliga som kommer hit!!! Jag blev upprörd och sade att vi kommer för det var just kortsltning och att någon kunde blivit skadad... Svaret blev surt: - Jag har inte tid nu. Då sade jag att då får ni se till att betala för de varor som vi köpt in som blir förstörda av att kyl/frys är avstängda... Detta gjorde skruven ORDET BETALA. Plötsligt skulle "RAGATAN" hjälpa till. "RAGATAN" ringde ett samtal och sade om ni skyndar er hem nu så kommer en tekniker direkt för att rätta till det hela. Hjälpen tog inte mer än 30 minuter så hade vi sedan en fungerande kyl/frys. Men innan denna händelse och stamrenovering hade vi ringt hem till "RAGATAN" om något ärende och talade in på automatisk telefon.  Vi hade kollat klockan och det var vid 18-tiden. "RAGATAN" ringde upp oss en annan dag och påstod att vi ringer så sent till henne. Å andra sidan har man automatisk svarar kvittar väl det egentligen? 
 • Till slut kontaktade jag HSB kontoret, där sade man att de fått flera klagomål och höll på att kolla upp detta. "RAGATAN" försvann till slut helt från sin post, men då var skadan redan skedd här med trivseln. Plötsligt var det  mycket ut-flytt /in-flytt, dessutom inte bara naturliga bortfall/härdan.
 • Våran förening var väl bland de sista som blev av med det ålderdomliga systemet kan tänkas, så vår ordförande idag... går inte att jämföra med "RAGATAN". Bra att ordförande är mera synlig och inte perfekt, dessutom engagerad i renoveringarna vilket är bland det viktigaste. 
 • 2008 drabbades THE GOATLORD en första gång juli 21-22  då vi skulle hämta Titti vi var då nära Linköping. Det hela startade redan tidigare med mig och inte Gert egentligen. 3 veckor efter detta var Gert hemma. Jag jobbade natt och kom hem och vi sov och vaknade av skräck. En jobbig ambulansfärd... blev en andra gång. Sedan har påhopp spridit sig som värsta flatlöss.
 • 2017 försvann hemtjänstlokalen för att bli lägenhet så även en annan förening för juniorer längre in i området. SKÖNT! Genast lugnare, Nackdelen med hemtjänst var till slut vem jobbar och vem gör det inte... Skönt att ha ordning lite mera på torpet här och veta exaktare och att det inte lika lätt går att utnyttja hemtjänsten att i deras "namn" ställa sig in... etc... you name it!
 • Här och nu... Vi har båda nu funnit oss tillrätta och det går framåt. THE GOATLORDS eftersvit är balanssinnet och gången är inte det stora problemet. Minnet funkar PERFEKT! Vi har ordning på livet och lever vidare och livsrehab på detta och efter 10 års anpassat oss efter nytt liv - så vad är problemet? Men efter flatlössen så är det legitimerat som gäller och jag väljer hellre hemtjänst som hjälp i slutändan om jag skulle behöva. De har ändå erfarenhet och kunnandet och orken och oftast viljan ' överlag sjukvård. Troll finns överallt mer eller mindre. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥