"SCHYSST KÄK - gyros kebab köttet" är redan förberedd med kryddning/marinad och färdig när man köper denna, men jag vill ha ett väl griljerat kött - annars går det bra att endast steka eller bara ha den i ugn i ca 20 minuter också. Vi får se varthän det hela slutar - följ gärna dagens resa med "schysst käk" och här nedan följer fortsättningsvis bilder med text på det hela.
Jag startar med "gyros kebabkött" att förbereda i ugn redan under förmiddagen. Detta är allra första gången som jag ger mig på "schysst käk", därför är jag försiktig med att inte använda för mycket ingredienser. Utöver om jag vill använda har jag färsk rödlök, röd paprika och tomat, även frysta champinjoner.(Vi är aldrig utan olivolja här i hushållet. Det står alltid minst 1 flaska stående... främst för sallader även ibland i matlagning, men "milda margarin" då och då förhöjer ibland smaken)
Jag smälter först milda margarin på spisen och lite försiktigt i detta så lite som mjöligt helst någon droppe inte mer än en halv tsk "china mushroom soy" ( sojan vill gärna droppa i mer än man tänkt sig) i det smälta smöret/oljan.
Under tiden plockar jag fram en liten ugnsform och lägger i gyros kebab köttet och saltar väldigt lite och likaså med mild malen paprika, därpå hälldes smöret med sojan över köttet. Allt rördes om för att sedan vara i ugnen på 175-200 gr i 15-20 minuter.
Efter 20 minuter tar jag ut ugnsformen med gyros kebab kött ur ugnen och rör om. Spisen sänks till 125 gr. och jag lägger in ugnsformen igen i ugnen och låter detta vara i 20-30 minuter. |
FRUKOST gene "fibervariant" LUNCH mina hembakade rutor med vaniljsås och färska jordgubbar MIDDAG LÖRDAGENS pizza kit schysst käk GYROS KEBAB KÖTT |
SOLSKEN MED MINUS KLART VÄDER KLAR HIMMEL VINDSTILLA BARA NÅGON GÅNG IBLAND SOM EN VIND SVEPER FÖRBI!