Ägnade förmiddagen åt att laga till en soppa som blev Ljuvligt god! Jag startade med att rulla köttbullarna, som innehöll salt och svartpeppar, creme fraiche, ströbröd, lök, persilja och ett ägg. Därefter ställdes kötbullarna in i kylen. Under tiden stekte jag lök, en bit ljusa delen av purjolök, stjälkselleri, röd paprika och tomater som jag ändå behövde bli av med. I hade jag 2-3 lagerblad som plockades ut efter en längre stund för att inte få för mycket smak av denna, Salt och peppar, Bong- kalvfond en liten klick, I med ca 2 dl vatten, Därefter resten av purjon den mörkare del, morot, resten av selleri, persiljerot, potatis ch ca 1 msk ris i och 8 dl vatten,och frysta grönsaker - broccoli någon näve - spenat 2 -3 kulor och en näve grönkål som Kokas upp och sänk för detta fick puttra ca 30 min först därefter lade jag i köttbullarna som fick kokas samman och puttras på låg värme och dra åt sig smaker och dofter.
Lite senare ikväll blir det årets första semla... |