EDIT: vid mindre mängd grönsaker ha i gärna lite mera mjöl för tjockare konsistens - men ej så det blir stuvning - ej heller för mycket paprikapulver - då främst enbart kål morot lök främst purjo istället för lök - paprika okej- lite grön paprika för att bryta av smak.
Om jag gjort fel blir det EDIT på detta.... ! EDIT malen svartpeppar och i med spiskummin...
LÅNGSTEKS på svag värme. varje grönsak höjs värmen för att snabbt sänkas.... det är inte svenskt så mått är inte exakt. inga regler för sänk och höj. inga minutrar.
FRUKOST GENE fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka FREDAGENS MIDDAG balkansoppa toppad med rotselleri/falukorv |
VÅRLÅDAN med pärlhyacint |
DAGENS GÖROMÅL |
GÅRDAGENS |
PÅSKLILJOR // TULPANER |
Någon brukar säga Laura Dern om mig.... och jag undrar bara...??? Bilden i mitten där satt den. |
(I med stälkselleri tillhör inte huvudingrediens - spara lite att lägga i sist med resten av grönsaker) I detta fall använder jag kålbladen som sitter ytterst på spetskålen och tvättas noga dessa) |
Tomaterna rengörs... mängd lite eller mycket.... i med riven vitkål/spetskål steks på samma vis... mjuk långsteks fyll på med lite ytterligare rapsolja men inte för mycket. |
HAPPY FACE skriva... |
DAGENS ute,,, fjuniga snöflingor som kändes mera som regn. blött och fuktigt förövrigt härlig tur. |