fredag, juni 21, 2024

MIDSOMMARAFTON:

 

Klassisk midsommarmiddag
Matjsessill serverad med dillkokt färskpotatis, kall sås med gräslök kryddad med lite gurkmeja och några ägghalvor toppat med lite dill och även lite rå blomkål till den kalla såsen.
Midsommarbakelse - marängsviss
Bär och frukt förbereds... Björnbär, Aprikos, Nektarin och Jordgubbar en hel och en halv som skall toppas läggs åt sidan.
Maräng som krossas läggs i botten. Uppvärmd chokladsås. Vispad grädde! Halva grädden läggs åt sidan och den andra halvan blandas lite lätt med någon sked lemoncurd som fördelas på marängkrosset därefter ös på med frukt och bär sedan på med lite naturell vispad grädde.
Toppas med en halv och hel jordgubbe,,, och till sist ringla över chokladsåsen.

Smaskigt och enkelt!
Färdigköpt marängbotten och lemoncurd... chokladsåsen lagade jag till själv.
En marängbotten blev kvar, så det blir en omgång till längre fram igenom.

CHOKLADSÅS
0,5 dl grädde 0,5 dl kakao 
0,25 dl sirap 0,25 dl strösocker
halv tsk salt
rörs ihop och kokas snabbt upp
för tjockare konsistens - i med en till två chokladbitar



Imorgon har jag planerat att laga blomkålssoppa!



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥