söndag, januari 02, 2011

NattBloggen:


Ishalt, men härligt väder och vindstilla med runt ca -4 under dagen:






















En tur ut mot H-Backa:
 



























Förrätt: en sallad
Varmrätt: fisk, pepparotssås med kokt potatis och kokt broccoli
Efterätt: en "nyttig" fruktig sak med grädde och russin i
























Jag försöker LE mot fotografen:





























~~~~

 Vila i Frid
Jag fick fick ett mejl från Gert med några bilder på Per Oscarsson och Gert passade också på i samma veva som han skickade bilderna till mig att kolla upp lite info om Per Oscarsson som hade sin största peak 1967 -  då han var en Hollywoodstjärna.










NattBloggen:




Nyduschad och fräsch:)

































Nattakäket som består av en soppa och till detta en ostmacka och lite A-fil;




















Till  nattamaten kollade vi in en kortare musikDVD med  Avantasia:





















Ballerinaskorna börjar känna sig som gjutna på mina fötter när jag gått in dom lite:




























Zorro, Nellie & Titti  fick lite rester av nattakäket och nöjda blev de:


































~~~~~~ 


FILM:




En film om tåg och den var faktiskt riktigt spännande:









lördag, januari 01, 2011

NyårsDagen 2011:




Matrester från igår och en tur ut i halkan... graderna ligger på ca + -0.

En härlig slapp dag. Jag tänkte ta mig en dusch senare och kanske om vi känner för detta... en film???











God fortsättning 2011,
//Harriet





En kortare summering av året 2010:













De absoluta sämsta åren för både mig & Gert på rak arm är åren 2007 och 2008, riktiga skitår.

Men året 2010 har varit ett bra år här för oss.



Mera detaljer tänker jag inte gå in på fast för er som har haft ett skitår under året 2010:

*ett litet tips är att se till att eran första dag på året blir cool och soft och då "kanske" det rullar på av bara farten... men bara kanske*


Jag tänker se till att ha en riktig skön dag på årets första dag... en slapp sådan...

Som den gamla sägnen säger:- ... så som den fösta dagen på året blir ~ så kommer resten av året också bli... try it, you might like it...












God Fortsättning på det Nya Året 2011:












fredag, december 31, 2010

NYÅRSAFTON 2010:



Allt är dukat och klart och jag är redo och klädd med nylackade naglar, men osminkad.















































En väldigt vacker nyårsafton och vädret likaså med grader runt +1:






















NyårsBukett:





















DillKött och kokt potatis med en sallad till och lite lätt vin:)





















RECEPT:

//Jag gjorde Dillköttet i en stor gryta för att slippa laga mat imorgon.
Förövrigt gick jag lite på Per Morbergs recept och gjorde min egna variant också på detta.

I en gryta steks/fräs/kokas lök, purjolök i rapsolja+milda och sedan i detta grytbitar.
Detta rörs lite lätt om... sedan hade jag i riven vitkål, skuren morot och en köttbuljong... till sist vatten och lät detta kokas upp och sedan fick detta vara på svag värme i minst någon timma.
Till sist häller jag grädde i en mindre skål och även lite av spadet från grytan och i detta blandade jag i dinkelmjölen så att detta fick en fin konsistens och sedan häller man detta över i grytan och även dillen.
ca 10 lagerblad, ca 15 vitpeppar korn, äppelcidervinäger. lite socker och lite salt. Allt rörs om och står en stund på svag värme.//








Desserten; Ris à la Malta med lite jordgubbssylt och kaffe:




















På väggen till vänster hade vi satt upp vår nya kalender åren runt i metall. Och ovanför en metallklocka som vi bytte mot en i sovrummet och köksklockan i trä åkte istället in i sovrummet:























En härlig promenad ute vid Härlanda Tjärn blev det efteråt med hundarna:

























Och under kvällenslopp lite lätt vin chips/ostbågar:


























Fyrverkerierna har redan börjat komma igång  och ökar desto mera fram mot tolvslaget:


















Nu har det fina vackra vädret svängt om till  blåsigt regn... hrm*...  fryser detta på kan det utveckla sig till en räjäl ishalka på det nya året 2011...


~~~
NYÅRSMUSIK:

Ricky van der Linden & TRACE (1976)

torsdag, december 30, 2010

VäderStatus:

Dimmigt ute och ca -2 grader:




En vanlig Torsdag:





























Min checklista för ikväll:


* ta ett snabbt tag om golven

* göra en risgrynsgröt, för att imorgon lägga i lite vispad grädde... voilá


* rengöring av akvariet


* naglarna skall imorgon bli fiiina med det nya IsadoraLacket


* laga till en Per Morbergs Dillkött med kokt potatis och en sallad till detta göres imorgon

* duscha gjorde vi igår och i samband med detta filade jag till naglarna


* klädsel även om den är enkel är denna framme (i förväg:)



Med andra ord det mesta är klart... skööönt.

Just nu en ugnskyckling som väntar och under tiden bloggar jag.


Så lätt att göra:
Krydda; chicken thai wok - spice mix
Creme Fraiche & kokosmjölk
Frysta grönsaker röres om allt ihop i en ugnsform med raspolja i botten ovanpå detta filé.
I ugn på 200 - 175 grader ca 1 timma och sedan vändes file´och till sist in i ugn för ca 10-20 min extra.


Tid varierar på olika värme för olika ugnar:


























Efter en timma såg ugnskycklingen ut så här och jag valde att vända på filéerna och ha detta i ugn ytterligare på ca 20 min:













Vatten som kokats upp... i med ris och rör om... stäng av plattan och låt stå! under tiden som ugnskyclingen är på... :








♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥