lördag, november 12, 2011

Mitt i... meeen det är juh... :


... LÖRDAG.

VÄDRET: +6 med mycket sol här idag och medans Gert tar kort på mig, sååå ser man att nu har solen kommit fram för att dra sig tillbaka medans jag sitter framför bloggen.




... och hundarna mår bara bra de också idag... Lördag...






























~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: 








fredag, november 11, 2011

Mårtensdagen del 2:

( ... en annan grejjj med gåsen är att levern skall jag hädanefter slänga helt och hållet.Hundarnas magar krånglade av denna, men det fixade sig och nu sover de gott. Idag fick hundarna då istället onaka fil i sitt hundfoder... Levern är vidrig. Men förövrigt blev gåsen bra och detta är en maträtt som vi inte äter ofta direkt;)  ...men nu var detta gjort då...

...och duschslangen läckte, men nu är denna utbytt :)


VÄDRET: ca + 4, en lättare vind med klar himmel

MÅRTENDAGENS MÅLTID: sallad, gås med ris och kaffe med en äppelkaksbit




















Promenaden blev skööön... väl hemma sätter jag på en tvätt och tar en snabbdusch. Nu pimplar vi kaffe och lyssnar på muuusik och varvar ned oss med kaffe. Mina 2+2 tabletter inför natten tänker jag ta vid kl 21.00 idag.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:





















Mårtensdagen:



Vaknade av en enda dagtablett runt kl 11.00 och steg sedan sakta upp runt tolvtiden för att slappa och ta det lugnt här... musiken sattes nästan omedelbart igång.

Vid kl 13.30 satte jag på ugnen för att grädda gåsen på ca 150 grader i ca 1 timma och stängde då av ugnen för att låta gåsen återanvända sig av ugnen.







Nytt ris med BrysselKål kokades upp och plattan stängdes av och riset med brysselkålen fick stå under lock. För att senare lägga i riset blandat med creme fraichen från igår och blandas försiktigt för att till sist hälla i lite nytt vatten för att kokas upp och med en gång stänga av plattan för att bara låta detta få stå.



















Vid kl 13.30 satte jag på ugnen för att grädda gåsen på ca 150 grader i ca 1 timma och stängde då av ugnen för att låta gåsen återanvända sig av ugnen.
















Dukat och klart:






















Jag som bäddat sängen idag...







 Strax mat,

 //HV

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:



























------------------------------
MÅRTENSDAGENS WALLPAPERS:








torsdag, november 10, 2011

Mårtens Afton del 2:

VÄDRET:  ca +4, vindstilla med klar himmel

Mårtens Aftons Måltid (förrätt + varmrätt + efterrätt): 

2 st morötter skuren i bitar och skalad ;)
Ugnsinbakad gås i marinad, creme fraiche sås och ris
Äppelkaksbit och kaffe









 




Ett enda fel som jag gjorde var att efter 2,5 timman skulle jag ha vänt på gåsen och haft den på samma värme mellan 30min - 1tim.
Sååå nu vet jag detta dååå.

Men nu åts det av den helt färdiga halvan för att imorgon äta andra halvan då och då skall de gräddas i ugnen igen någon timma.

Förövrigt smakade det gott för gås är inget som man äter ofta av och mätt blev man juh:)

(Jag lagar , vi äter och Gert diskar)

























Så här kan våran nybäddade säng se ut om det är Gert som bäddat denna... en annan variant och bra den med.


 En skööön tur ute... gjorde susen.






Väl hemma igen med koppen kaffe... 
Imorgon är det Mårtensdagen och då blir det lite gåsrester med någon bild på detta.

//HV

Förresten svaret från " gynekologiska cellprovstagningen" kom idag och allt var bara BRA.
  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: Amaranthe (2011)












 



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥