Jag har fixxxat både Janssons frestelse och äppelkaka. Äppelkakan hade vi till kaffet. Och strax skall vi ha en nattafralla med ost och någon sked som smaktest på denna Janssons frestelse:
Lite TV "history chanel" och vilan som jag skrev har jag tagit förut...
VÄDRET: +8 & stormigt, men regnet har avtagit och det är vått överallt.
Jag har nu gjort upp köplistan för maten på NyårsAfton och Nyårsdagen.
(pepparrotsoppa som förrätt och lax/potatis i ugn. och Per Morbergsdillkött, men bara någon matsked socker i)
RECEPT:
Recept på "pepparrotssoppan" ( 4 portioner)
3 tsk färsk pepparrot
3msk milda
3msk vetemjöl
ca 10 dl vatten eller mindre om så önskas
2st hönsbuljongtärningar
125gr pepparrotsost
1-2,5 dlr creme fraiche
lite salt och lite malen vitpeppar
Smält mildan i kastrull. Vispa ned mjölet och fräs en mycket kort stund.
Tillsätt vatten lite i taget. Lägg i hönsbuljongtärningarna och låt koka upp.
Vispa ned pepparrotsost, creme fraiche och den färska pepparoten och tillsätt eventuellt lite salt/vitpeppar. Låt sjuda 3-5 minuter.
Kan avnjutas till ett vitlöksbröd eller en ostfralla/macka