Bulgur-Sallad HV Diaries (förrätten) 4 pers.
1-2 msk rapsolja
1-2 msk smör
1,5 dl bulgur
5dl vatten
1 grön paprika
3 tomater
1 röd lök
1 grönsaksbuljong
(1-2 msk fryst persilja)
ca 1 näve frysta haricots verts
ca 1 näve frysta gröna ärtor
(ca 1 näve frysta mix wok thai grönsaker)
Kryddor: salt-mald svart eller vitpeppar, mild malen paprikapulver-china mushroom soya
1 burk kidney bönor
1 äpple
1 päron
(ruccola-sallad/fårost/oliver)
(1) Koka upp 5 dl vatten och släng i 1,5 dl bulgur som inom sekunden kokas upp - stäng genast av plattan - låt sedan bulgur stå och svälla länge på obestämd tid under lock.
(Redan efter 30 min. ser bulgur färdig ut)
(2) I en ugnsform (som i nedre bilden) lite rapsolja+klick milda margarin eller smör
/dela en rödlök och skär upp den ena halvan+ 1bit grön paprika+ 1 tomat
/slänges i ugnsformen samtidigt med en smulad grönsaksbuljong.
Gräddas på 150-175 grader ca 30 min-1 tim
(3) När de stekta ugnsgrönsakerna är klara- blanda i den färdiga bulgur- lite fryst persilja+haricots verts+gröna ärtor
+ lite wok mixade thai grönsaker/1 brk kidney bönor (häll ut konserveringsvattnet och rengör kidney bönor från konserveringsvattnet med rent vatten)
/kryddas med en 1/2-1msk China Mushroom Soya +1 msk salt+ 1 kryddmått malen svartt eller vitpeppar+1/2 tsk malen mild paprikapulver
Detta gräddas under ca 10 min 15 min tills de frysta grönsakerna är upptinade.
(4) Stäng av spisen och ta ut ugnsformen och blanda i 2 st skurna färska tomater+den andra halvan av röd lök+liten bit grön paprika+1 äpple+päron.
(5) som dekor lite tvättad ruccolasallad+kärnfria mixade oliver+fårost