PANNKAKOR (12 st)
4 dl dinkelmjöl
8 dl standardmjölk
1 tsk salt
2 - 4 st ägg
1 msk olivolja
I en bunke vispas 2 st ägg med saltet, därefter blandas det i hälften av mjölken för att sedan blanda i dinkelmjölet, därefter resten av mjölken.
Sist:
De två sista äggen rörs i och allra sist blandar man 1 msk olivolja i smeten (oljan är smidigare än smör och gör smeten klumpfri)
SVÄLLA:
Låt smeten stå för att svälla ca 30 min
Man kan återanvända en väl rengjord ketchup/dressing flaska för att förvara pannkakssmeten i och låta den stå tills nästa dag. I vilket fall som helst skall flaskan vara lättare att hälla ned i pannan när man gör laggen.
Bra tips!
.... eller som i mitt fall...
På med plastfolie som lock över bunken och in i kylen för att svälla lång tid... i mitt fall ca 3 timmar.
I samband med lunchen fixade jag till smeten och ca kl 11.00 ställde jag in smeten för att låtas svälla i kylen...
Jag skall bl a ut med hundarna och när jag sedan kommer in så är smeten färdig.
VIKA PANNKAKOR
Vik pannkakan på mitten och rulla därefter som vanligt. Smidigt och mindre plats!
STEKPANNAN
Jag har nyligen köpt en non-stick beläggning stekpanna 28 cm av märket MENUETT med gummi-handtag från JULA.SE för 149:-
Använd tillbehör och stekspade i plast för att inte förstöra nonstick beläggning i pannan...
Eftersom nonstick pannan var oanvänd smorde jag in pannan med smör och torkade sedan av detta med en gång efteråt.
En rejäl klick matfett innan varje lagg... var ett måste i början.
Stekpannan var lätt att använda... !
DROTTNINGSYLT blåbär/hallon hade jag till pannkakorna... Jag är varken förtjust i blåbär eller hallon, men denna kombo funkade fint!
|
Fläkten inne i TVrummet har många år på nacken och lika bra än!
LUNCH pastej-macka och vattenmelon |
|