torsdag, oktober 27, 2022

i VECKA 43 kort & gott höstmys* :

 

HÖSTMYS* inomhus*
FRUKOST gene tunnbröd original
LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG fish&crisp och potatis/morot med kålsallad
KÅLSALLAD åter igen...

Tunt skivad spetskål, därefter i med väldigt lite salt och rör om med gaffel.
Därefter i med ca 3 msk olivolja som röres om. I med ca 1 tsk äppelcidervinäger röres om - sist i med en kokt potatis som mosas med gaffeln och röres om i kålsallad... Hållbarhet minst 2 dgr!
HÖSTMYS* utomhus*

onsdag, oktober 26, 2022

mitt i VECKA 43 morgontröttas gäng här:

 

Kycklinggryta hemlagad i ugnen (asiatisk stil)

1:a bild  ugnsform rapsolja med frysta champinjoner purjolök spetskål skalade äppelskivor
frysta grönsaker: broccoli spenat GRÖNKÅL champinjoner
KRYDDOR: salt och malen svartpeppar, paprikapulver, spiskummin, koriander, curry, gurkmeja och 
några droppar fond - bong touch of taste

P:S i de fyra hörnen rosmarinkrydda plus hela vitlöksklyftor
för att slippa äta dessa sedan men känna de fina dofterna med maten

2:a bilden fuskade lite och hade i färdiga frysta grillade kyckling tärningar

3:e bild toppade med tomater - både halvor och ngn smått skuren
4:e bild in i ugn för att gräddas på 175 gr i ca 1 timma... därefter en stund på svag värme... med folie om för att inte bli för torr.
Så här blev den färdiga maten: quinoa tricolor blandat med fullkornsris - sist i mosad morot. Kycklinggryta i ugn... 
Maten på tallriken!
FRUKOST gene tunnbröd original
LUNCH varmrökt laxmacka & fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG kycklinggryta med quinoa/fullkornsris blandat med mosad morot
Det hela startas med GÄSP!
Det är inte de morgonpiggas gäng som är ute... här vaknar vi till först efter paus...
Jag hade tänkt att ta en annan väg och paus... men hit ville Asterix ha sin tvåa paus!!!
Lugnt och skönt väder ute! Bara att njuta plus lugnt ute!
Hemma igen om man säger sååå...

tisdag, oktober 25, 2022

VECKA 43 höstmys* även utomhus*:





Känns dags för en bloggpaus... får se hur det blir med detta!

Gårkvällens macka - kaviar och stekt ägg
FRUKOST gene tunnbröd original
LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TISDAGENS MIDDAG schnitzel
Bakade sockerkaka igen, men glömde av att sista apelsinen gick åt vid lunch, sååå det blev med citron i istället... tur i oturen där... Godast med apelsin... men funkar bra med citron....

1st Apelsin-sockerkaka med mindre socker
INGREDIENSER
2-3 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl dinkelmjöl
saften av 1 pressad apelsin

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned rapsoljan, mjölken och apelsinsaften och sikta även i dinkelmjöl med bakpulvret.
Häll till sist smeten i en smord bröad form.
Gräddas på 175 grader i nedre del av ugn ca 35-45 minuter





Det blev en härlig tur ut i våtmarker... höstmys*

måndag, oktober 24, 2022

ny VECKA 43 smilband på:

 

Smilband på HÖSTMYS*

Ljuvlig tur bland fallna löv,,, som att gå i en annan värld*



Den fuktiga väderleken fortsätter...

FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
joxade snabbt till en kålsallad nu igen...
MÅNDAGENS MIDDAG fish & crisp med potatis/morot/kål/gröna ärter och kålsallad
Åter igen  KÅLSALLAD 
 GÖR SÅ HÄR
Tunt skivad i detta fall spetskål, därefter i med väldigt lite salt och rör om med gaffel.
Därefter i med ca 3 msk olivolja som röres om. I med ca 1 tsk äppelcidervinäger röres om - sist i med en kokt potatis som mosas med gaffeln och röres om i kålsallad... Hållbar minst 2 dgr!

söndag, oktober 23, 2022

Typisk söndagskänsla grått, småtrist och fukt:

 


Fuktig väderlek - ännu mera svamp!


FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
SÖNDAGENS MIDDAG torskgryta med potatis/morot

En minilåda från frysen hemlagat (champinjonröra) plus några tomater och saften från en halv citron... stektes med torsk... blev en god gryta.

lördag, oktober 22, 2022

Fukt med ännu mera svamp:

 

Calluna ljung - mynta - fjärilslavendel

FREDAGENS MIDDAG jättegod hämtmat kinamat  FRUKOST gene tunnbröd original
LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG risotto gjord på quino tricolor & fullkornsris & klicken mild naturell grekisk yoghurt
Risotto... in the making.
Förmiddagens progress om man säger så... allt för att kunna njuta ute under turen så att säga!

När man väl kom hem efter den fuktiga turen ute... så slängde jag i majsen och de gröna ärterna och blandade allt med fullkornsriset och quinoa.
1st Apelsin-sockerkaka med mindre socker
INGREDIENSER
2-3 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl dinkelmjöl
saften av 1 pressad apelsin

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned rapsoljan, mjölken och apelsinsaften och sikta även i dinkelmjöl med bakpulvret.
Häll till sist smeten i en smord bröad form.
Gräddas på 175 grader i nedre del av ugn ca 35-45 minuter 
Vi tog det lilla lugna... efter gårdagens kloklipp.
Jag var hjärntrött efter chockbesked via SMS innan läggdags, men kunde sedan sova gott när det hela löst sig.
Gott om svamp ute!

torsdag, oktober 20, 2022

Vecka 42 höstmys ute*:

 

FRUKOST gene tunnbröd original
LUNCH pastejmacka & fruktbricka
utöver salladsbladet någon brysselkål men även röd spetspaprika 
Jag köper vanliga paprikor, men röd spetspaprika var både fin och god. På lördag blir det risotto med paprikan i... vanlig paprika var slut nämligen!
TORSDAGENS MIDDAG blodpudding med ett glas standardmjölk
Höst & SOLSKEN! LJUVLIG promenad med höstkänsla! 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥