tisdag, november 22, 2022

VECKA 47 julpyntat & redo för julemys*

 

Stora köksfönstret! Även julgardin!
Lilla köksfönstret!
Stora köksfönstret!
Sovrumsfönstret - enkelt och bra!
TV-rummet!  Kyrkan åkte upp med en by nedanför. Byn - konstig elkontakt gick sönder eftersom den vägde ton så fördelningen blev felaktig, trist på en fin jule-by som man skulle kunnat ha i några år på grund av fabrikations eller produktfel, men byn får nu ljus från kyrkan istället!
Spelemännen hamnade i TVrummet!
När julebyn gick i sönder då köpte jag istället snögubbar i ljuslykta och hundtomte och en tomte från Harald Nyborg! Jag måste byta batterier i Snögubbslyktan - imorgon gör jag detta!
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TISDAGENS MIDDAG kycklingklubba med kokt potatis/morot
Lättlagat om man julpyntar och julestökar! 2st kycklingklubbor från HEMKÖP för 30kr
Jättegoda!

måndag, november 21, 2022

ny VECKA 47 vinterlandskap❄️

 

Julebelysningen är nu på ute på balkongen!
AMARYLLIS blommad innan advent! Jag har nog aldrig varit med om en så snabb utblomning!

S
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
MÅNDAGENS MIDDAG panerad fisk med hemlagad tomat & grönsakssoppa (upptinad fryslåda som sedan värmts)
På väg ut...  snön är här! Vindstilla och lite sol för en kortare stund.
Något ben av ngt slag,  kanske älg? ... som Asterix nosade upp!
Andra gången vi stöter på detta ben. För ett tag sedan - också den gången var det genom Asterix, men därefter såg jag inte benet mera, tänkte då ta kort för att kolla närmre, men då hittade jag inte benet.
Det kändes faktiskt skönare med mössa på*

söndag, november 20, 2022

Mys* inomhus:

 

Röda AMARYLLIS som blommar redan!
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
SÖNDAGENS MIDDAG blodpudding med lingonsylt och ett glas standardmjölk
Vindstilla med kyla!

lördag, november 19, 2022

🧊Kallt som 17 & varm soppa🔥:

Värmande tomat & grönsakssoppa!
Tomatpuré allra först i,  sedan lagerblad och lök, purjolök, stjälselleri och röd spetspaprika.
Därefter tomaterna.
 Kryddor såsom; salt, malen svartpeppar, bong touch of taste fond, basilika torrkryddan.
Därefter tomatkross (helst inte passerade tomater för de skall inte lång-kokas).och halva förpackningen med vatten i och låter lagerbladen puttra i vätskan.
Ta sedan ut lagerbladen för att därefter ha i ca 1 dl Quinoa tricolor och två nävar med pasta. Soppspagetti - plivit trade har jag hackat i påsen annars har de en tendens att flyga runt och skräpa.
Så i med grönsakerna och även kålen. Häll i ca 1l med vatten.
Frysta stora blomkåls-buketter skar jag i mindre bitar och slängde i soppan. När soppan både kokats upp och puttrar på lägre värme... hällde jag i ca 5 dl vatten för något tunnare soppa.
Därefter strödde jag över med fryst färsk basilika. Sådär allt klart och nu får soppan sköta sig självt för att dra in smaker. Ungefär ngt sådant i snabba drag!
 Smaklig måltid!

 

FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG  hemlagad tomat och grönsakssoppa toppad med torsk
KYLAN är här ännu kallare än igår och det blåste som 17 också!

fredag, november 18, 2022

Vinterjacka på premiär:

 

Inte alltid sitt på första parkett och dessutom blåste det kallt fastän solens strålar låg mot oss, sååå iväg på nästa paus istället!
Mer avkopplande paus av lugn och ro, även premiär för vinterjackan på!
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka, smoothie (endast havregryn och fiber havregryn med mild naturell grekisk yoghurt) & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG  panerad flundra - så där
Hädanefter blir det enbart favoriten fish&crisp.

Senare ikväll blir det en enkel burgare med surdegsfralla, bostongurka, senap, några tunna smått skurna skivor stjälkselleri, ketchup, majonnäs, salladsblad och toppad med tomat.
Till detta serveras en saftig kålsallad med riven gurka och röd spetspaprika.
Joxat ihop igen en kålsallad med riven gurka och rös spetspaprika för att ha senare till en kvällsburgare.
Skiva eller skär kål tunt, därefter i med väldigt lite salt och rör om med gaffel - därefter ca 3 msk olivolja och rör om - därefter 1 tsk äppelcidervinäger och rör om - en skalad kokt potatis som mosas i - sist riv en bit gurka med skal på och rengör skalet noggrant innan och rör om och en bit hackad röd spetspaprika och rör om.

torsdag, november 17, 2022

VECKA 46 kylan damp ned:

 

Kylan damp ned snabbt! +4 kändes när vinden drog förbi och solsken gav inte värme.
Till slut kom vintern och kylan med denna!
Mot slutet av turen längtade man allt in till värmen! Dags för vinterjackan!




FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG blodpudding med lingonsylt & standardmjölk

onsdag, november 16, 2022

i Vecka 46 bak i tid och fram i tid:

 

Gårkvällens fika! 
Sista hembakta apelsin-sockerkakan upptinad från frys toppad med två after eight mintchoklad som fick smälta i ugnen ca 5-10 min! Helt okej! Funkade!
Joxat ihop en kålsallad med riven gurka igen för att ha senare till en mini-macka.
Skiva eller skär kål tunt, därefter i med väldigt lite salt och rör om med gaffel - därefter ca 3 msk olivolja och rör om - därefter 1 tsk äppelcidervinäger och rör om - en skalad kokt potatis som mosas i - sist riv en bit gurka med skal på och rengör skalet noggrant innan och rör om. 
TISDAGENS MIDDAG fiskbullar i dillsås
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG ugnskotlett med kokt potatis / morot

Har köpt blodpudding som blir middag på både imorgon och fredag, eftersom vi måste ha mjölk till,
så får då även slut på mjölkpaketet!
Så till helgen skall jag laga soppa - grönsaks- och tomatsoppa med lite andra kryddor...
Så en kort bloggpaus på detta då...
En hungrig skata från en annan dag, men som såg så fin ut att bilden åkte in i bloggen idag istället!
Skön tur ut och avslappnad med standardpaus!


Från SÖNDAGEN

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥