torsdag, januari 25, 2024

i VECKA 4 spatsertur i solsken:

Solsken och mestadels barmark blev en härlig tur ute!

FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber 
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka 
TORSDAGENS crepes med dillsås & räkor


 
Imorgon skall jag laga buljong på märgben och kotletter /Kotlett med dillsås på buljongen/ resten av buljongen skall frysas in... blir så god mat på denna buljong. 



-------------------

WISHBONE ASH DVD lite musik rå och då också...
Tiffanylampa för väldigt bra pris från TEMU.SE
August fönsterlampa grön köpt från confident living 

gott med Grand Dessert Toffee



LÖRDAGENS:
HÖNÖ KAKA och smoothie yoghurt 1 msk havrekli fryst blåbär
FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber 
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka 
LÖRDAGENS stekt strömming
inlagd stekt strömming som sköljts av - sedan saltat lite och på med ca 1-2 tsk fryst persilja
och in i ugn högst ca 30 minuter
SÖNDAGENS:
FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber 
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka 
SÖNDAGENS pannbiff med karamelliserad lök
Gott med nyponTe naturavita från BAKAL.SE
Pannbiffar eller köttbullar blir jättegoda...
röd/gul paprika creme fraiche färsk och fryst persilja lite ströbröd salt och peppar
TISDAGENS:
i En skål blandas 1/2 dl olivolja - pressad citronsaft -  en skiva hackad bröd (levain vete)  - lite riven ost (gräddis) - krydda  basilika/mejram/oregano
lades ovanpå torsken - överst några tomater sist pudrades lite persilja överst

original receptet utbytt: SURDEGSBRÖD och kryddor DRAGON och PERSILJA och PARMESANOST
Annorlunda men helt okej, blir ngn mer gång.





ONSDAGENS:

FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber 
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka 
ONSDAGENS risotto basmatiris/quinoa tricolor  med grönsaker och stekt lök  och ugnsstekt sidfläsk nedklippt i

fredag, januari 19, 2024

Vårkänslor i vitt landskap å minusgrad:

 

VÅRKÄNSLOR
Fick lust att rensa blommorna på vissna torra blad och liknande i stora köksfönstret, så
idag blev det städat runt fönstret, som alltid är det något som ändras. Jag plockade bort böcker under lampan. Värmefläkt gör att man knappt har kondens längre, så roligare att städa fönstret.
Jag brukar rensa blommorna först runt våren nämligen.
Stenen som ligger i skon - min morfar hittade "stengubben" en gång och tyckte det var kul att den påminde om en gubbe. Igelkotten är något nyare liksom champagneglaset som varit två en gång. Några små glas och coca cola flaskor från tidigt 1980-tal åkte fram.  Vita skon har varit i min mormors ägo.
Strindberglampan är något nyare men som ändå hängt med ett tag nu.
Lilla köksfönstret däremot blir att ta en annan dag istället! Bägge tekannor är något nyare, däremot är tennfigurerna kaffemal och hund från 1970-talet inköpta en gång via THE GOATLORDS föräldrar.
Foder köpt hos ZOOPLUS
Bra ställe med bonuspoäng och ofta extrapriser.

Varje morgon kokar jag en upp vatten i en kastrulkl och häller över fodret. sätter på ett lock så får det mjukas upp i några timmar. Jag delar upp fodret på tre gånger. Hundgodis köper jag adventuros och prinadog.

Jag har ändrat helt och gjort om kosten på Asterix. De första veckorna lite lösare mage och nu bra.
Hunden brukar få lös mage av nytt foder efter ett tag märker man om det är bra eller dålig signal.

Första bild: hundgodis olika sorter som jag klipper till smått ned i fodret som hundmat som typ: Ekonomipack: 3 x 180 g Wolf of Wilderness - Wild Bites Snacks
*Näst sista senior Rocky Canyons som är blandat med fodret.
Sista bild TUNNAN: Olika fina hundfoder som jag blandat med hundfodret Magnussons - Wolf of Wilderness Senior - Green Fields Lamb/Wolf of Wilderness SENIOR "Rocky Canyons" Free Range Beef - Grain Free / Briantos FitBites Senior - Kalkon med potatis & tranbär*
Solsken, några stilla vindbyar då och då... -1.
Asterix tassavtryck i snön.
I bloggandets stund är det ca 0 grader.
FRUKOST nyponte med hibiskus och Gene tunnbröd POLARBRÖD fiber 
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG crepes med dillsås och räkor
(pannkakorna de godaste för just detta "Pancakes Oat Havrepannkakor OAYEAH! " var slut så det blev amerikanska pannkakor istället - okej )
KVÄLLSMÅL
saftig sallad (riven gårdagens  råkost riven med gurka äpple och lite tomater och paprika och FRYST HACKAD GRÄSLÖK)
Dressing  olivolja salt kikkoman  1 tsk äppelcidervinäger med sked Philadelphia-ost
Potato pops men inte bägge påsarna. De var slut så jag köpte på ett annat ställe och köpte två.

torsdag, januari 18, 2024

i VECKA 3 gott med semla* i minusgrader:

 

Solsken, Vindstilla och minus, men skönt ute. Vi tog det försiktigt.
FRUKOST nyponte med hibiskus och Gene tunnbröd POLARBRÖD fiber 
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG blodpudding med lingonsylt och ett glas standardmjölk
Årets första Blodpudding för 6:50 kr. 
crepes med dillsås och räkor blir det imorgon istället


KVÄLLSMÅL
Macka (fänkålssalami - Philadelphia ost  - råkost (riven morot/rotselleri/spetskål) liten tomat och gurkskiva på) & Semla



Jag har gått igenom bloggen Aglaia Morávková  - rättat grovt fel och putsat. Äntligen är jag färdig med denna. Den är inte komplett mer än att jag ville ha med några teaterpjäser hon gjort på de olika platser hon hann vara verksam på. 





onsdag, januari 17, 2024

mitt i VECKA 3 snöyra:

 

Tungt att traska i djup ny snö och försökte undvika de ställen där det låg is under innan snön kom.
Solen försvann och istället började det snöa igen. Blåsigt är det också!

FRUKOST nyponte med hibiskus och Gene tunnbröd POLARBRÖD original
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG Lidl schnitzel med kokta grönsaker



Jag håller fortfarande på med Aglaia's bloggsida. Jag försöker förbättra listan över de föreställningar hon gjort samtidigt hittar jag små fel eller att information saknas. Den är inte riktigt klar ännu...

I vilket fall som helst ville jag blogga idag på grund av snöovädret och få med lite in i bloggen.




TISDAGENS igår
FRUKOST nyponte med hibiskus och Gene tunnbröd POLARBRÖD original
LUNCH del 1 ostmacka del 2 fruktbricka / turkisk konfekt blandade nötter /citronsmak /ros
TISDAGENS MIDDAG  fiskgratäng med kolja tomat/citronsaft/gräslök serverdades med gurksallad och kidneybönor/ärter/kikärter
minusgrader - 18 på morgonen och solen höjde värmen till -9.
Vi aktade oss för isfläckar. En försiktig tur ute.

måndag, januari 15, 2024

ny VECKA 3 måndag vanliga vardag igen*

Sysslat med Aglaias blogg som skall vara en hemsida. Ändrat på småfelen så vi har fått bolla fram och tillbaks Aglaia och jag. Äntligen ser pjäserna något bättre ut och infot. 

Solsken och vindstilla med nytt snötäcke. Runt -7 grader när vi gick ut. det är ännu kallare i bloggandets stund så på med värmefläkt!
Vi tog det försiktigt ute med tanke på halkan (isen) under snötäcket.

GÅRKVÄLLEN MELLANMÅL hönökaka med lite smör på  och en smoothie (yoghurt havrekli frysta blåbär)efteråt.
MÅNDAGENS MIDDAG fiskbullar i dillsås med kokta grönsaker

 

söndag, januari 14, 2024

Söndag / om nät-aktivitet 2003-2023*:

Jag har inte varit här på ett tag och ligger efter och har att ta igen. 
Jag har nämligen haft problem med lite webbhotell och funderat på hur jag skall ha det som känns bäst i slutändan...

Vacker januari morgon när man tittar ut mot himlen.

SÖNDAGENS MIDDAG soppa hemlagad från grunden med buljong och lite falukorv i

Det blev en skön sovmorgon för Adterix.  

Lite halka ute varstans - promenaden hamnade nere vid Tjärnet istället än vad som först var tänkt!



 

TEDS UNIVERSUM har jag lagt ned efter 20 års tid 2003-2023

Teds Universum som till slut hamnade på ballou Webbhotell med bra pris och support, gav mig mycket glädje i flera år och även kunskap, emellanåt bytte man server utan problem vilket gav mig dock lite jobb att förnya sidan med nya funktioner men med super trevlig och snabb support så flöt detta på, 

Nu till saken så byter man inte bara server denna gång utan även webbhotell. Det blev för mycket tjafs så till slut tog jag beslutet att lägga ned för gott. 

Jag tröttnade på att höra hur någon vill ha pengar för att få föra över min sida - för det finns efter-jobb också, då är det jag som skall göra slutändring. Supporten var inte alls som förut heller.

Jag kunde fört över till en gratis-sajt men det skulle bli mycket jobb igen med design med tanke på att det var en minnessida,

Sååå efter 20 års tid skall jag föra en lugnare tillvaro. Jag har redan dragit ned på en hel del.

Nytt år nya beslut.

Jag har kvar min favorit bloggen på blogspot som är gratis.

Jag har även en gratis hemsida från mozello som jag nu inte alls är nöjd med men som får vara kvar orört.

Lite annat har jag fört över till blogg/blogspot då jag inte fick ha detta gratis på mozello.

Sådant här har jag bollat med en längre tid innan jag tog det fasta beslutet kring webbhotell / gratis sajer och om hur jag skulle lägga upp det hela igen utan med för mycket jobb. Jag har alltid velat skriva och har fått testat på detta och nu räcker detta.

Jag har redan dragit ned på en hel del, så efter 20 års tid varvar jag ned för att föra en lugnare tillvaro.

Nu känner jag mig mera nöjd när det mesta har hamnat hos blogger - bara en enda hemsida kvar har jag - gratis hos mozello - får se om jag har tid över att föra över denna till blogspot blogger någon gång.

Just nu tar jag mig en paus från hemsidor för denna omgång.



BLANDADE BILDEDR I NÄRTID: 










BLANDAT MAT BILDER:




Gjorde buljong på märgben och grönsaker som blev:
Dillkött  - gräddig sås lagad på hemma-buljong med kokta kotletter i buljongen
Gott med grönsaker som låg i buljongen.
Söndagens med andra ord DAGENS soppa blev lagad med denna buljong.
Frös in buljongen - även dillsås som blev över och blev en fiskgratäng.




Det simpla skall få mera rum - hönökaka med smör
gott med hemlagade  köttbullar
fänkålssalami

Fruktbricka från lunchdel 2

Hemlagad fiskgratäng 

TVÅ LÅDOR TURKISK KONFEKT från BAKAL.SE (GBG orienthus) - så gudomligt gott
ena med citron och ros smaker den andra med blandade nötter

OSTMACKOR lunchdelen 1

Fylld röd paprika och fisk nuggets

VARM TONFISKMACKA
tonfisk blandat med råkost (kål/morot/rotselleri) och ostskiva överst
i ugn högst 15 minuter




BILDER runt nyåret
GOTT med Janssons Frestelse och en risotto lagad på basmati/quinoa och lite klippt stekt sidfläsk i

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥