TISDAGENS MÅLTID: hamburgare, pommes, mos... Loka citron välkyld:)
En påse "hem", men vi käkar i bilen som de flesta, fast en och annan väljer att sitta på Ove's fina uteterrass med möjlighet till för skugga eller gömma sig undan blåst och regn.
Det blev en promenad med mycket hundar och joggare på stråket runt Stora Torp. Efteråt ville jag ha något kort till bloggen, därför stannade vi till vid en undanskymd parkering innan vi åkte hem.
De nya vita sommar-örngotten från CELLBES mycket fina med ett fint extra vik för att hålla kudden på plats... rekommenderas.
Ett par ytterligare 2-pack prydnasörngott
i något mindre modell, snygga faktiskt, men dragkedjan är skör, så man får vara försiktig... men snyggt. Bra om man har hundar.
Nu kan vi med glädje vänta på den nästa sändning med överkast i samma tema och färg... för att ha som ombyte lite, oxå bra för hundar.
På Gerts PCplats drog jag över det andra örngottet och snyggt blev det här oxå...
VÄDERSTATUS I BILD:
THE BIG 4 på ULLEVI, GBG... Söndagen JULI 3, 2011
DIREKTSÄNDNING PÅ SVT
KL 18.00 på SVT2
KL 21.00 på SVT1
SLUT vid kl 23.45 totalt: ca 6 timmar
Här har jag redan gjort en planering för Söndagen:
En hundpromenad innan detta med lite fil i magen... för att äta något färdigt hemma till denna sändning.
En fruktsallad lite senare under sändningen... en skål med frukt med dessertsås: creme fraiche och russin blandat eller philadelphiaost på... vi får se.
En macka efter eller mot slutet av sändningen med något gott pålägg såsom; salami, rostbiff, pastrami, kokt skinka eller gravad lax... Det som ser bäst ut och finns just då...
Dryck: Citron vatten och kanske en kall öl "NORRLANDSGULD" eller "MARIESTADS"...
HIGH PRIORITY!!! Inbokat i almanackan!!!
Gert har tjyvstartat med att sätta upp en flagga med bandet Slayer.
~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:
tisdag, juni 07, 2011
Dagen efter:
VÄDRET: +18, disigt, knappt inga vindar, med andra ord - lugnt
Här sitter vi med balkongdörren öppen och "frisk" luft sipprar in...
Luggen är fixad och Gert är nyrakad. En liten mini toppklippning på håret skall jag nog ta på mig runt om... högst 1/2 cm i samband med en gemensam dusch och tillhörande massage.
Min frisyr?
SVAR: ... ostyrigt;)
Idag blir det en lugn dag här för oss med musik och så...
~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:
Här sitter vi med balkongdörren öppen och "frisk" luft sipprar in...
Luggen är fixad och Gert är nyrakad. En liten mini toppklippning på håret skall jag nog ta på mig runt om... högst 1/2 cm i samband med en gemensam dusch och tillhörande massage.
Min frisyr?
SVAR: ... ostyrigt;)
Idag blir det en lugn dag här för oss med musik och så...
~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:
Gryningen:
Ett kraftigt oväder med åskskurar, blixtar och svagare vindar; +17
Strax innan kl 03.30 var ovädret borta och nu är det bara en lugn tystnad som råder och inga som helst vindar. Fåglarna kvittrar och dessutom har himlen både spruckit upp och ljusnat...
Strax innan kl 03.30 var ovädret borta och nu är det bara en lugn tystnad som råder och inga som helst vindar. Fåglarna kvittrar och dessutom har himlen både spruckit upp och ljusnat...
NattBloggen:
En liten vila i trötthetens tecken:
KVÄLLSGRILLNING:
Ett mycket trött "JAG" vid kvällsgrillningen.
Min väska med en liten "prydnad" på sidan:
En liten sminkväska, mini tablettdosa och Försvarets Hudsalva:
Ett par solglasögon och min almanacka för att hålla reda på dagar och ibland tider:
Till sist ett "JAG" hemma och i bild, där jag har nyklippt lugg.
KVÄLLSGRILLNING:
Ett mycket trött "JAG" vid kvällsgrillningen.
Min väska med en liten "prydnad" på sidan:
En liten sminkväska, mini tablettdosa och Försvarets Hudsalva:
Ett par solglasögon och min almanacka för att hålla reda på dagar och ibland tider:
Till sist ett "JAG" hemma och i bild, där jag har nyklippt lugg.
måndag, juni 06, 2011
Svenska Flaggans Dag del 2:
Här är en udda skiva som köpts i en begagnad affär vid Varbergs centrala torg:)
Under 2006 var vi där; vi bägge hittade något, Gert hittade något och även jag något.
Svenska Flaggans Dag:
VÄDRET: +29, sol och värme, men blåsigt
Det har ryktats om en tromb, men den har avtagits till väldiga vindar istället, himlen är disig.
DESSERT: (4 pers)
1/2 banan skivad i varje skål, en fjärdedels av en skalad och skuren i lite större bitar honungsmelon
DessertSås:
1 burk creme fraiche och russin blandat om man vill ha en lyxigare variant går det bra med en klick philadelphiaost blandat i eller istället för creme fraiche
I detta fall är det enbart creme fraiche och russin. Vid ett annat tillfälle skall jag ta i en klick philadelphiaost
5dl grädfil och vanlig gul lök skuren noggrannt i smått blandats ihop med lite salt inte ens 1/2 tsk
Matjessillen är färdig, varsin burk:)
Premiär för kokt färskpotatis med dill: (potatisen är naturligtvis väl rengjord med bara händer under kranen)
Den färdiga desserten är naturligtvis skyddad och instoppad i kylen:
Kaffetermosen likaså och kopparna med skedar instoppad i servetter står redo:
Hundarna har redan ätit sin mat idag med enbart hundfoder "friskies -kött". (finns på de flesta livsmedelsaffärer och har smaksatts med någon enstaka Frollic i varje skål)
Här är dillen:)
BALKONGEN ÄR REDO:
Färskpotatisen är redo; färdigkokt och vattnet slås direkt ur och sedan får den svalna med lock om på spisen och tar till vara på värmen från plattan...
I detta fall var det hela färskdillen och denna skärde jag upp och lade på varje tallrik.
Jag har fyllt på mina naglar på det gamla (maybelline 005) med ISADORA metallic mulberry wine
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Det har ryktats om en tromb, men den har avtagits till väldiga vindar istället, himlen är disig.
DESSERT: (4 pers)
1/2 banan skivad i varje skål, en fjärdedels av en skalad och skuren i lite större bitar honungsmelon
DessertSås:
1 burk creme fraiche och russin blandat om man vill ha en lyxigare variant går det bra med en klick philadelphiaost blandat i eller istället för creme fraiche
I detta fall är det enbart creme fraiche och russin. Vid ett annat tillfälle skall jag ta i en klick philadelphiaost
5dl grädfil och vanlig gul lök skuren noggrannt i smått blandats ihop med lite salt inte ens 1/2 tsk
Matjessillen är färdig, varsin burk:)
Premiär för kokt färskpotatis med dill: (potatisen är naturligtvis väl rengjord med bara händer under kranen)
Den färdiga desserten är naturligtvis skyddad och instoppad i kylen:
Kaffetermosen likaså och kopparna med skedar instoppad i servetter står redo:
Hundarna har redan ätit sin mat idag med enbart hundfoder "friskies -kött". (finns på de flesta livsmedelsaffärer och har smaksatts med någon enstaka Frollic i varje skål)
Här är dillen:)
BALKONGEN ÄR REDO:
Färskpotatisen är redo; färdigkokt och vattnet slås direkt ur och sedan får den svalna med lock om på spisen och tar till vara på värmen från plattan...
I detta fall var det hela färskdillen och denna skärde jag upp och lade på varje tallrik.
Jag har fyllt på mina naglar på det gamla (maybelline 005) med ISADORA metallic mulberry wine
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)