måndag, december 26, 2011
Det var den Annanda'n det:
MÅNDAGENS MÅLTID: Janssons Frestelse och Kaffe med en äppelkaksbit
RECEPT: ca 4dl havregryn, 4dl mjöl, 3tsk bakpulver, 3 tsk vanillin socker, ca 1,5 dl ljus sirap, ca 150 gram smält smör, 3 dl vispgrädde som rörs ihop och läggs över ca 6-7 skalade skurna äpplen... i ugnsform på botten lite rapsolja.
Gräddas på 175 gr ca 45min
De här vinterkängorna har jag gått in nu och de känns jättebättre nu och dessutom praktiskt när man har hundarna... hålls bra mot marken riktigt bra och desutom ett skydd mot lite lera. Jag är nöööjd nu.
Väl hemma slumrade man till en kortare stund och är nu redo för film.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:
EASTERN PROMISES (2007)
AnnandagJul:
AnnandagJulMorgon:
Jag har fixxxat både Janssons frestelse och äppelkaka. Äppelkakan hade vi till kaffet. Och strax skall vi ha en nattafralla med ost och någon sked som smaktest på denna Janssons frestelse:
Lite TV "history chanel" och vilan som jag skrev har jag tagit förut...
VÄDRET: +8 & stormigt, men regnet har avtagit och det är vått överallt.
Jag har nu gjort upp köplistan för maten på NyårsAfton och Nyårsdagen.
(pepparrotsoppa som förrätt och lax/potatis i ugn. och Per Morbergsdillkött, men bara någon matsked socker i)
3 tsk färsk pepparrot
3msk milda
3msk vetemjöl
ca 10 dl vatten eller mindre om så önskas
2st hönsbuljongtärningar
125gr pepparrotsost
1-2,5 dlr creme fraiche
lite salt och lite malen vitpeppar
Smält mildan i kastrull. Vispa ned mjölet och fräs en mycket kort stund.
Tillsätt vatten lite i taget. Lägg i hönsbuljongtärningarna och låt koka upp.
Vispa ned pepparrotsost, creme fraiche och den färska pepparoten och tillsätt eventuellt lite salt/vitpeppar. Låt sjuda 3-5 minuter.
Kan avnjutas till ett vitlöksbröd eller en ostfralla/macka
Lite TV "history chanel" och vilan som jag skrev har jag tagit förut...
VÄDRET: +8 & stormigt, men regnet har avtagit och det är vått överallt.
Jag har nu gjort upp köplistan för maten på NyårsAfton och Nyårsdagen.
(pepparrotsoppa som förrätt och lax/potatis i ugn. och Per Morbergsdillkött, men bara någon matsked socker i)
RECEPT:
Recept på "pepparrotssoppan" ( 4 portioner)3 tsk färsk pepparrot
3msk milda
3msk vetemjöl
ca 10 dl vatten eller mindre om så önskas
2st hönsbuljongtärningar
125gr pepparrotsost
1-2,5 dlr creme fraiche
lite salt och lite malen vitpeppar
Smält mildan i kastrull. Vispa ned mjölet och fräs en mycket kort stund.
Tillsätt vatten lite i taget. Lägg i hönsbuljongtärningarna och låt koka upp.
Vispa ned pepparrotsost, creme fraiche och den färska pepparoten och tillsätt eventuellt lite salt/vitpeppar. Låt sjuda 3-5 minuter.
Kan avnjutas till ett vitlöksbröd eller en ostfralla/macka
söndag, december 25, 2011
JULDAGEN:
SÖNDAGENS MÅLTID: čevapčiči och ugnspotatis/grönsaker
čevapčiči fixade jag till redan innan julen och frös in...
(500gr blandfärs, mild malen paprika, 3st pressade vitlöksklyftor, lite salt eventuellt lite malen vitpeppar eller svartpeppar)
VÄDRET: +6, en aning blåsigt, regn och lite rusk... och väl hemma igen, sååå blåser det lite mera.
Jag tänkte först nu ta mig en vila för att sedan fixa till både Janssons och äppelkaka för imorgon. Räkningarna tog jag i förmiddags.
//HV
čevapčiči fixade jag till redan innan julen och frös in...
(500gr blandfärs, mild malen paprika, 3st pressade vitlöksklyftor, lite salt eventuellt lite malen vitpeppar eller svartpeppar)
VÄDRET: +6, en aning blåsigt, regn och lite rusk... och väl hemma igen, sååå blåser det lite mera.
Jag tänkte först nu ta mig en vila för att sedan fixa till både Janssons och äppelkaka för imorgon. Räkningarna tog jag i förmiddags.
//HV
lördag, december 24, 2011
Julafton med svart halka:
Vi tog oss en bilrunda om stan då vädret var helt vindstilla och torrt cch ca +3...
Det var en mycket vacker vy i staden med alla ljusen tända...
Nu är det lite viiila som gäller och imorgon "juldagen" - inga planer förutom att fixxxa räkningar sådant.
//HV
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)