NY VECKA - NYA TAG!
FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH macka & fruktbricka MIDDAG MÅNDAGENS lättlagad ugnsstekt lax med salt vitpeppar dill citronskivor olivolja |
NY VECKA - NYA TAG!
FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH macka & fruktbricka MIDDAG MÅNDAGENS lättlagad ugnsstekt lax med salt vitpeppar dill citronskivor olivolja |
FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH fruktbricka & macka MIDDAG SÖNDAGENS gryta och kokt potatis |
Startade dagen med ett bad... använde Barnängens schampoo och balsam köpt i COOP på extrapris... |
Var ute ca 2 timmar... ganska vindstilla solsken som kom fram bakom moln... kylan fortsätter...
"SCHYSST KÄK - gyros kebab köttet" är redan förberedd med kryddning/marinad och färdig när man köper denna, men jag vill ha ett väl griljerat kött - annars går det bra att endast steka eller bara ha den i ugn i ca 20 minuter också. Vi får se varthän det hela slutar - följ gärna dagens resa med "schysst käk" och här nedan följer fortsättningsvis bilder med text på det hela.
Jag startar med "gyros kebabkött" att förbereda i ugn redan under förmiddagen. Detta är allra första gången som jag ger mig på "schysst käk", därför är jag försiktig med att inte använda för mycket ingredienser. Utöver om jag vill använda har jag färsk rödlök, röd paprika och tomat, även frysta champinjoner.(Vi är aldrig utan olivolja här i hushållet. Det står alltid minst 1 flaska stående... främst för sallader även ibland i matlagning, men "milda margarin" då och då förhöjer ibland smaken)
Jag smälter först milda margarin på spisen och lite försiktigt i detta så lite som mjöligt helst någon droppe inte mer än en halv tsk "china mushroom soy" ( sojan vill gärna droppa i mer än man tänkt sig) i det smälta smöret/oljan.
Under tiden plockar jag fram en liten ugnsform och lägger i gyros kebab köttet och saltar väldigt lite och likaså med mild malen paprika, därpå hälldes smöret med sojan över köttet. Allt rördes om för att sedan vara i ugnen på 175-200 gr i 15-20 minuter.
Efter 20 minuter tar jag ut ugnsformen med gyros kebab kött ur ugnen och rör om. Spisen sänks till 125 gr. och jag lägger in ugnsformen igen i ugnen och låter detta vara i 20-30 minuter. |
FRUKOST gene "fibervariant" LUNCH mina hembakade rutor med vaniljsås och färska jordgubbar MIDDAG LÖRDAGENS pizza kit schysst käk GYROS KEBAB KÖTT |
Startade dagen med frukost, därefter satte jag igång med bakning... det blev nybakat till lunch idag! Recept medföljes, även ett på en vegansk variant. |
3 bunkar använde jag och såg så här såg det ut / blötte ned bakplåtspappret för att det skulle sitta bättre på långpannan - slapp ju diska långpannan!!! /så här blev smeten |
Smeten i långpannan med bakplåtspappret/ frysta stora blåbär toppade jag kakan med / gräddas i ugn |
Stark sol på blå himmel-moln fick man leta efter - vindstilla och kallt! |
FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH pizza slice & fruktbricka MIDDAG ONSDAGENS ugnsstekt lax med dill/citron-smak och kokt potatis med gröna ärter |
Solsken, kyla och svaga vindar bjöd dagen på,,,
... förövrigt hittade jag ett recept på muffins... efter att ha kollat runt lite så ändrade jag lite på receptet, men det blev inte vegan-receptet.
Först skall jag ha hem varorna, så kanske fredag förmiddag till lunchen hade jag tänkt mig ha klart muffins...
Jag tänkte även ge mig på att göra pizza... men då blir det av fabrikatet "schysst käk". Jag har hört att deras kebab är helt okej! Så jag hade tänkt mig "gyros" med fläskkött! Detta blir nog till Lördag eller Söndag... för på fredag är ugnen upptagen. Det kan bli för mycket att greja med på samma dag!
Jag har beställt gyros-pizza kit-röd lök. Vi får se vad det blir utav detta!
FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH macka & fruktbricka MIDDAG TISDAGENS kyckling champinjonsås ris och lite råkost tomat-äpple-kinakål |