tisdag, oktober 19, 2021

VECKA 42 touch of taste* :

Regnig kväll...
Jag är lite smått trött råkade slänga några bilder pågrund av att jag ville att de skulle ligga först... dessutom hade jag tömt papperskorgen innan.
Detta blogginlägg skulle kretsa kring detta. Nu får jag göra om detta en annan dag...
 Just detta är jobbigt med nya blogg-funktionen... att när jag vill flytta en bild så slängs den. 


FRUKOST gene "original" LUNCH salami milanomacka & fruktbricka
MÅNDAGENS MIDDAG ugnsstekta kotletter i lök och champinjoner... gjorde en champinjonsås av löken och champinjonerna... till detta ris med gröna ärter och en sallad...
 har börjat använda fond efter tips...
Kalvfond TOUCH OF TASTE  att även kunna använda fonden till soja... men då ha i mindre av varje... 



 


MÅNDAG

MÅNDAGENS MIDDAG fiskbullar å sallad



söndag, oktober 17, 2021

Oktoberkänsla och höstmys*:

 



Startade Söndagen med bad... Skippade Priorin schampot för håret blir något torrt... kommer bara använda någon gång ibland som alternativ... Återgått till favoriten LERNBERGER STAFSING använde lite conditioner och sista inpackning i håret...

FRUKOST gene "original" LUNCH pastejmacka & fruktbricka & smoothie
SÖNDAGENS MIDDAG ärtsoppa med rotfrukter


fredag, oktober 15, 2021

Långkok och härligt ute:

HÖST PUMPOR HALLOWEEN KÄNSLOR


FREDAGENS MIDDAG Ägnade bl a förmiddagen åt långkok - höstig kalops med rotfrukt och sist i grädde. JÄTTEGOTT! Blev över för imorgon, så då slipper jag laga mat.

Sittdyna från BILTEMA ca 50 spänn, får plats i fickan.





 

torsdag, oktober 14, 2021

VECKA 41 pumpor & kärleksört :

Fina pumpor som jag inte ens valt ut själv... MatBudet hem!
Perfekt matchning! Någon liten små-fläck bara... bra för de skall ju helst inte se nyköpta ut.
Oktober känslan är här och med denna höst med stora bokstäver även halloween...

FRUKOST gene "original" LUNCH skinkmacka & fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG fylld röd paprika


Huss 2021 den fjärde delen avklarad! Sista kvar!




 ..............................

Snabba drag blandat från andra dagar... 

Några dagar finns inte med... Någon långtur... Några slappare turer.

Nya jackan blev och är suverän! Bra kvalité på tyget! 

Både andas och håller värme,,, håller även undan fukt!












lördag, oktober 09, 2021

Regnplagg /Netflix och KASTANJEMANNEN:

FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH billys pan pizza & fruktbricka
MIDDAG LÖRDAGENS kålpudding och rotmos
Det blev en jättehärlig tur ute!





NYA JACKAN / NYA REGNBYXOR och REFLEXBANDEN /GAMLA REGNKAPPAN

NETFLIX/KASTANJEMANNEN

De nya regnbyxorna med reflexband funkar bra ihop med regnkappan... men klumpigt att gå med...
Mysigt inomhus... Jag har varit ockuperad med NETFLIX... Ett problem var bara att jag ville få serier och film nedladdade för att titta på när jag och var jag vill. Nu funkar detta med!

Först ut blev danska krim-serien KASTANJEMANNEN i 6 delar... Jättebra om man gillar deckare!

Jag vill gärna ha tag i svenska krim-serien HUSS 2020 väldigt enkel inspelad, men intressant...
Lite sådant sysslar jag med just nu...
Min regnkappa!
Min nya vind och vattenavvisande jacka... varm och skön för fuktiga dagar...

torsdag, september 30, 2021

Pannkakor för hela slanten:

(idag skall jag för första gång testa att vispa upp halv dl med vispgrädde och ha i smeten. Grädden blandar jag i innan det är dags att hälla upp laggen - likaså för den som lägger i smält smör.
Jag använder inte smält smör i smeten - även om jag använder en non-stick stekpanna så lägger jag i lite extra smör där när laggen steks)
Jag var lite trött så jag startade med att vispa mjöl och halva mängd mjölk, därefter fick jag vispa snabbt två ägg och blanda i smeten. Det hade varit bättre med ägg först.
Sedan tillsatte jag salt och resten av mjölk. Vispade två ägg och länge i. Vispade så att smeten  blev klumpfri.

Det är alltid bra att ge mjölet tid därför brukar man låta smeten svälla, rekommendationen ligger på minst 15-30 minuter. En del återanvänder ketchupflaskan och har i smeten där. Upp till två dagar i kyl har jag hört.
Fast med chia-frön är det ännu viktigare att dessa blöts upp för att svälla innan man äter för det är inte bra att de sväller i magen, dessutom innehåller de höga näringsämnen, så man får inte äta för mycket. Jag bakade i början av året och jag är ingen bak-människa, så jag har tröttnat. Då använde jag chia-frön. Förövrigt ganska bra med dessa frön om man ville ha syltfyllning.


Jag lät smeten svälla i 40 min. med lock, först därefter in i kyl. Där den fick stå till det blev dags middagen.


In i bunken med smet åkte den vispade grädden strax innan jag startade stekningen.
Det blev väldigt goda pannkakor, men pannkakor är pannkakor. Alltid gott oavsett tricks.
Det blev för mycket "pilljobb" så det dröjer tills nästa gång... Det blir nog tjockpannkaka nästa gång - något lättare att göra.
De första och den sista laggen blev bäst i form... De mellersta blev det "pannkaka av" om man säger så...  bild ovan åt höger.
Men otroligt goda om det berodde på vispade grädden i smeten eller om man var hungrig är svårt att säga...

En person som är duktig och van på pannkakor kan nog göra hur som helst utan att de tappar formen...

Det blev en skön promenad medans maten svällde...








FRUKOST gene "original" LUNCH knäckemacka med ost & fruktbricka
MIDDAG TORSDAGENS pannkakor med marmelad - jordgubb den gamle fabrik



FRUKOST gene "original" LUNCH  gurk/tomatsallad & knäckemacka & fruktbricka
MIDDAG ONSDAGENS höstsoppa




Startade onsdagen med bad och schampot priorin... en vecka till då har jag använt schampot i 14 dgr.... funkar hittils... får se jag avgör om ett tag till...



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥