  | 
Under förmiddagen lagade jag till en gryta med mycket grönsaker och fläsk grytbitar.  Fryste även in en matlåda. | 
  | 
Första steget i grytan - rapsolja som steks med lök / röd paprika /lagerblad/  purjolök / stjälkselleri (Jag brukar ha i 3 lagerblad så att man lätt plockar ur dessa ur grytan... hittade ännu en - råkade ha i fyra!) grytbitarna och salt/peppar Därefter tomater och kryddorna Bong touch of taste / paprika pulver / kummin / koriander / gurkmeja / curry | 
  | 
| Förberedd med två skålar uppskuret med morot/persiljerot & lite strimlad kål och selleri/purjolök  | 
  | 
| I med ca 1,5 -2 dl mineralvatten och i med de två skålarna med uppskuret och låter det hela puttra en liten stund. Därefter i med ca 2 dl vanligt vatten innan resten av grönsaker läggs i de frysta spenat/ broccoli/grönkål... kokas upp och  allt röres om för att puttras på svagare värme... | 
  | 
| FULLKORNSRISET med QUINOA TRICOLOR | 
  | 
| Plockade bort sener och fett på grytbiarna och kokade upp och lät puttra på svag värme till Asterix. | 
Det blev 2st fryspåsar och till dagens mål.
 Asterix föredrar kött men äter lite fullkornsris med quinoa och fick smaka på dagens gryta. MUMS!
Jag har sparsamt med kryddor i - grönsakernas smak blir mer framhävda än att bara drunkna i krydda!!!
  | 
| Det blev en promenad standard... En lyckad skön avkoppling för denna gång! | 
  | 
FREDAGENS GÅRKVÄLLENS FIKA ugnsäpplen med vaniljkräm oddligood FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka  & fruktbricka  LÖRDAGENS MIDDAG grönsaksgryta med fläsk serverad med quinoa & fullkornsris |