lördag, september 03, 2022

Matlagning under förmiddag:

Under förmiddagen lagade jag till en gryta med mycket grönsaker och fläsk grytbitar.
Fryste även in en matlåda.
Första steget i grytan - rapsolja som steks med lök / röd paprika /lagerblad/  purjolök / stjälkselleri
(Jag brukar ha i 3 lagerblad så att man lätt plockar ur dessa ur grytan... hittade ännu en - råkade ha i fyra!)
grytbitarna och salt/peppar
Därefter tomater och kryddorna Bong touch of taste / paprika pulver / kummin / koriander / gurkmeja / curry
Förberedd med två skålar uppskuret med morot/persiljerot & lite strimlad kål och selleri/purjolök 
I med ca 1,5 -2 dl mineralvatten och i med de två skålarna med uppskuret och låter det hela puttra en liten stund. Därefter i med ca 2 dl vanligt vatten innan resten av grönsaker läggs i de frysta spenat/ broccoli/grönkål... kokas upp och  allt röres om för att puttras på svagare värme...

FULLKORNSRISET med QUINOA TRICOLOR
Plockade bort sener och fett på grytbiarna och kokade upp och lät puttra på svag värme till Asterix.
Det blev 2st fryspåsar och till dagens mål.
 Asterix föredrar kött men äter lite fullkornsris med quinoa och fick smaka på dagens gryta. MUMS!
Jag har sparsamt med kryddor i - grönsakernas smak blir mer framhävda än att bara drunkna i krydda!!!
Det blev en promenad standard... En lyckad skön avkoppling för denna gång!
FREDAGENS GÅRKVÄLLENS FIKA ugnsäpplen med vaniljkräm oddligood
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka  & fruktbricka
 LÖRDAGENS MIDDAG grönsaksgryta med fläsk serverad med quinoa & fullkornsris

 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥