onsdag, november 09, 2011

Gås inför MårtensAfton:

VÄDRET: mulet, vindstilla och ca +4

ONSDAGENS MÅLTID: fiskbullar i dillsås med ris; morot och tomat


















Vi har varit ute en sväng och handlat lite samtidigt... valet föll på ICA maxi i Mölndal, eftersom vi var i krokarna... Där hittade jag en gås;) och ett batteri till brandlarmet.
 
Några snabba "shots (till bloggen)" så där apropå då jag hoppade ur bilen någonstans.Någon bild är suddig och det beror på inställningen, faktiskt och finns det en sådan... då använder man denna också:)
































GÅS:

Rengjorde snabbt denna ugnsform för det var ett tag sedan sist jag använde en sådan.
I denna olivolja, lite kina soy mushroom, lite  svartpeppar, lite malen mild paprikapulver och salt.


Inälvorna ligger fint inuti gåsen och dessa plockas ut och rengörs i vatten och saltas lite lätt.
 En citron skärd i 4 bitar som används för att "citronlackera" gåsen utanpå och lite snabbt inuti om det går.




Inälvorna läggs tillbaks in i gåsen och där i; 2st lök + 2st äpplen skalade och skurna i stora bitar och 250 gr katrinplommon (redan urkärnade).

Till sist knyts lårbenen fast med steksnören som också köptes inne på ICA.














Ned med gåsen i ugnsformen, där jag rullade in gåsen i marinaden försiktigt och liten klick milda på också:)
Gåsen gräddas i ugnen på ca 175 grader ca 2-3 timmar.


Efter 30min lade jag på ett smörpapper som skydd på toppen.




Och sista äppelkaksbiten gick åt till kaffet.




















Sååå nu bloggar jag och strax hoppar vi bägge två här in i duschen






















♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥