torsdag, december 02, 2021

VECKA 48 inför JULBORD och recept JANSSONS FRESTELSE OCH JULSKINKA;

Innan bloggning har jag kokat ägg och efter maten så sakta dukat upp lite. 
Lite förberedelser och sista pyssel blir imorgon. det mesta och värsta gjort!
Grönsaker, sallad, frukt och nötter... bara köttbullar och prinskorvar som skall ugnsstekas och jansons frestelse som är färdig för att värmas... sockerkaka med äpple och kanel har jag tagit ur frysen. Punch/russin glass från SIA  för den som vill ha och några pepparkakor.

Så här kokar jag ägg:
Jag lade äggen i en kastrull och fyllde på med vatten så att översta delen av ägg var synligt, där på lade jag på med ca halv till en tesked salt över ägg, så att de inte spricker så hemskt. Jag kokade sedan upp vattnet, sänkte till 7:an på spisen och lät äggen puttra i 7 minuter. De blev goda! saltade försiktigt över äggen och på med plastfolie som skydd och in i kylen. Jag smakade på ett ägg.



Julskinkan ännu finare och godare dagen efter.

 

Ägnade förmiddagen åt att göra Janssons frestelse.





hoppade över frukost - tunnbrödet... sovmorgon plus fullt upp...
 LUNCH juleskinka-macka & fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG fiskbullar i dill med fullkornsris och riven morot

Stark solsken och snö... det var extra jobbigt att gå med klumpiga termobyxor över jeansen...







♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥