Jag sköljde snabbt och torkade lite lätt av skinkan... Fram med ugnsformen med bakplåtspappret och i med skinkan. Dags för Senapsgriljering... (man kan torka in skinkan med potatismjöl allra först så att griljeringen sitter på ännu bättre, men det gjorde inte jag) Jag vispade snabbt ihop 1 ägg med ca 2 msk senap SLOTTS original, som fördelades som ett tunt lager över skinkan och därefter ströddes/pudrades över till sist på med ströbrödet over skinkan.
Skinkan gräddades på ca 175gr i 30 min därefter på 150gr 1,5-2 tim för varje kg. Denna skinka var runt 1,8kg. När skinkan var färdiggriljerad lät jag den svalna först i ca 20 - 30min - utan att röra skinkan. (man får inte skära i skinkan för tidigt då rinner saften ut och skinkan blir väldigt torr) Nya brödkniven var mycket bättre än väntat och bättre än den jag hade förra året. Astedrix fick smaka och detta var smaskens. Imorgon blir det nog juleskinka till lunchen... |